Hlavní navigace

Zábavné odpoledne s VZP představí neobvyklé sporty

17. 8. 2010

Sdílet

Sportovně-naučné odpoledne „Den Žij zdravě 2010“ chystá Všeobecná zdravotní pojišťovna na sobotu 21. srpna 2010 od 13 do 17 hodin v prostorách Sportovního klubu Start na Střeleckém ostrově v Praze.  Návštěvníci se zde budou moci seznámit a vyzkoušet si nové a neobvyklé sporty a pohybové aktivity. Jejich dotazy zodpoví nutriční terapeuti, obezitolog a instruktoři rekondičního centra. Cílem akce je ukázat, že sport a zdravý životní styl může být zábava.

Sportovně-naučné odpoledne „Den Žij zdravě 2010“ chystá Všeobecná zdravotní pojišťovna na sobotu 21. srpna 2010 od 13 do 17 hodin v prostorách Sportovního klubu Start na Střeleckém ostrově v Praze. 

Návštěvníci se zde budou moci seznámit a vyzkoušet si nové a neobvyklé sporty a pohybové aktivity. Jejich dotazy zodpoví nutriční terapeuti, obezitolog a instruktoři rekondičního centra. Cílem akce je ukázat, že sport a zdravý životní styl může být zábava.

Akce je určena především registrovaným uživatelům internetových stránek ŽijZdravě.cz, které jsou součástí preventivního programu Žij zdravě VZP, ale přijít může i kdokoli další. Každý, kdo chce udělat něco pro zdraví nebo jej trápí nadváha a obezita, zde nalezne vše, co potřebuje.

Návštěvníkům budou dispozici k individuálním konzultacím nutriční terapeuti, obezitolog a cvičitelé z VŠTJ Medicina Praha k zodpovězení otázek kolem zdravého životního stylu, sportování a pohybu. Nebudou chybět ani stánky se zdravou výživou, skákací hrad pro děti a prostory vyhrazené pro měření BMI, obvodu pasu, obsahu tuku a vody v těle, glykémie a tlaku.

Největším lákadlem bude určitě představení a možnost vyzkoušení si nových a méně známých pohybových aktivit jako jsou bosu, zumba, jumping, port de bras, pilates či jogalates. Nebude chybět ani klasická jóga, nordic walking nebo cvičení pro seniory. Organizátoři chtějí lidem všech věkových kategorií ukázat, že sportování a pohyb nemusí být jenom kolo, plavání a běh, ale objevuje se dnes stále více aktivit, které jsou především zábavou a potom až nutným sportem.

Vyzkoušeli jsme: Zumba, to je nářez

Je zábavná a navíc se po ní opravdu hubne. Prvky aerobicu kombinuje s tancem v rytmu latinsko-americké hudby. Jen si musíte dát dobrý pozor na kvalitního lektora. 

„Pohyb je pro náš zdravý život i při hubnutí nezbytný a je třeba jej nezanedbávat. Není podstatné, zda se jedná o složité cviky, běh nebo třeba jízdu na kole. Důležité je, aby se vyrovnal příjem energie a její výdej. K tomu stačí mnohdy i prostá chůze,“ vysvětluje obezitolog MUDr. Martin Matoulek, Ph.D., z III. interní kliniky 1. LF UK a VFN Praha.

O PROJEKTU ŽIJ ZDRAVĚ

Projekt Žij zdravě, financovaný z fondu prevence VZP ČR, je celostátní edukační kampaň, jejímž cílem je zvýšit povědomí veřejnosti o obezitě jako vážném celospolečenském problému, přispět ke změně chování českého obyvatelstva a napomoci k dodržování tzv. Rovnice zdravého života, která říká: lépe jíst + více se hýbat = zdravě žít.

Projekt Žij zdravě vznikl v roce 2007 za podpory Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).