Hlavní navigace

Více než třetina Čechů pravidelně griluje

4. 6. 2009

Sdílet

Grilování je stále populárnější a již více než třetina Čechů pravidelně griluje či opéká. Vyplývá to z průzkumu společnosti Unilever. Jen za dresinky a dochucovadla grilovaného masa lidé ročně v obchodech utratí více než 100 milionů korun. Informuje o tom agentura ČTK.  „V posledních letech obliba grilování v Česku opravdu stoupá, což se projevuje v rostoucím prodeji grilovacích specialit, a to jak uzenin, tak i marinovaných mas,“ řekl  ČTK mluvčí sítě hypermarketů Globus Boris Malý.

Grilování je stále populárnější a již více než třetina Čechů pravidelně griluje či opéká. Vyplývá to z průzkumu společnosti Unilever. Jen za dresinky a dochucovadla grilovaného masa lidé ročně v obchodech utratí více než 100 milionů korun. Informuje o tom agentura ČTK.

 „V posledních letech obliba grilování v Česku opravdu stoupá, což se projevuje v rostoucím prodeji grilovacích specialit, a to jak uzenin, tak i marinovaných mas,“ řekl  ČTK mluvčí sítě hypermarketů Globus Boris Malý.

Lidé, kteří pravidelně grilují, podle Malého také investují více peněz do kvalitních grilů i jejich příslušenství. „Celkově tento obor v Česku roste a profesionalizuje se,“ dodal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).