Hlavní navigace

Téměř třetina hongkongských středoškoláků je závislá na internetu

10. 2. 2011

Sdílet

Téměř třetina všech hongkongských středoškoláků je závislá na internetu a trpí abstinenčními příznaky, když se nemůže připojit. Informoval o tom list The China Post, který se odvolává na nedávný průzkum mezi studenty této bohaté čínské enklávy. Bez internetu trpí abstinenčními příznaky Průzkum, který popisuje agentura ČTK zjistil, že závislost na internetu je provázená neklidem a podrážděností, pokud jsou studenti bez možnosti připojení k síti.

Téměř třetina všech hongkongských středoškoláků je závislá na internetu a trpí abstinenčními příznaky, když se nemůže připojit.

Informoval o tom list The China Post, který se odvolává na nedávný průzkum mezi studenty této bohaté čínské enklávy.

Bez internetu trpí abstinenčními příznaky

Průzkum, který popisuje agentura ČTK zjistil, že závislost na internetu je provázená neklidem a podrážděností, pokud jsou studenti bez možnosti připojení k síti.

A tato závislost je už mnohem rozšířenější než tradiční teenagerské závislosti, jako je gamblerství či kouření. Hongkong patří k územím světa, kde má nejvyšší počet lidí vlastní počítač s připojením k internetu. Většina středních škol a v této bývalé britské kolonii se sedmi miliony obyvatel vyžaduje, aby měli studenti při výuce laptop.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).