Hlavní navigace

Třetina Čechů snídá až v práci a za chodu počítače

27. 8. 2014

Sdílet

 Autor: www.isifa.cz
Rozsáhlý průzkum odhalil, že pro Čechy není snídaně extra důležitá a že to není jídlo, kterému by byli ochotni věnovat extra pozornost. Navíc jíme dokola to samé a ve spěchu.

Snídaně je základ celého dne a neměla by se odbývat, o tom žádná, ale kolik lidí se tím řídí? Podle průzkumu společnosti Mixit.cz, kterého se zúčastnilo více než sedm tisíc respondentů, si snídani moc neužíváme, dost se odbýváme a snídáme často až v práci za chodu počítače nebo mobilu. Co dalšího přinesl rozsáhlý průzkum?

Snídáme nejčastěji až v práci

Osmdesát procent Čechů snídá maximálně patnáct minut, třetina snídá až v práci a většinou jí pořád to samé. Dvě třetiny respondentů navíc snídani tráví sledováním zpráv nebo čtením emailů. A ani o víkendu se pak naše zvyky nemění. „Průzkum odhalil především to, že pro Čechy není snídaně rozhodně nejdůležitějším jídlem dne a že to není jídlo, kterému jsou ochotni věnovat se víc, než je nutné. Jen málo Čechů si chce snídani užít,“ shrnuje základní výstup průzkumu Martin Wallner z Mixit.cz. S výrokem „snídaně je moje nejoblíbenější jídlo,“ se ztotožnilo pouze deset procent respondentů a pouhých dvaatřicet procent uvedlo, že je pro ně snídaně zásadní pro start dne.

Češi nejsou ani fanoušky kávárenských snídaní, u průzkumu vyplynulo, že jen dvanáct procent lidí si do kavárny nebo restaurace na snídaně zajde alespoň jednou za měsíc, zbytek odpověděl, že ven na snídani nechodí téměř nikdy. Zároveň se ukázalo, že Češi nechtějí prvnímu jídlu dne obětovat příliš mnoho času – osmdesát procent lidí nezabere snídaně více než patnáct minut a třetina dokonce snídá až v práci, čtyřicet pět minut a více po probuzení. Málokdo navíc snídá v klidu. Ať už internet, emaily, rádio nebo televize jsou společníkem šestašedesáti procentům respondentů, jen sedmnáct procent lidí se plně věnuje jídlu a čtrnáct procent si povídá s rodinou.

Víkend nebo všední den – zvyky neměníme

Snídaňové zvyky většina Čechů nemění ani o víkendech, k brunchům a bohatším snídaním se přiznala necelá třetina respondentů, s rodinou o víkendu snídá jen třetina, zato více než čtyřicet procent lidí odpovědělo, že snídá totéž, co ve všední dny. Dobrou zprávou týkajících se českých snídaní je naopak to, že Češi netrpí „spěchacími“ zlozvyky. Téměř nikdo nesnídá za pochodu (jen dvě procenta snídají po cestě do práce), nespokojují se jen s pitím (třem procentům stačí k snídani pouze káva nebo čaj) a přehnaně nespěchají (osm procent stihne snídani do pěti minut).

Zdroj: TZ Mixit.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).