Hlavní navigace

Školákům dnes začínají prázdniny

1. 7. 2009

Sdílet

Dětem dnes začínají prázdniny, čeká je devět týdnů volna. Část škol rozdala vysvědčení už v pátek, a prodloužila tak svým žákům léto o dva dny. Začátek prázdnin však zřejmě proprší, podle předpovědí budou i bouřky. Většina dětí se chystá na dovolenou s rodiči, k babičce nebo na chaty. Podle ankety ČTK se ve většině krajů republiky snížil zájem o dětské tábory, organizátoři si to vysvětlují ekonomickou krizí. Oblíbenější jsou naopak takzvané příměstské tábory, kam děti ráno přijdou na celodenní…

Dětem dnes začínají prázdniny, čeká je devět týdnů volna. Část škol rozdala vysvědčení už v pátek, a prodloužila tak svým žákům léto o dva dny. Začátek prázdnin však zřejmě proprší, podle předpovědí budou i bouřky.

Většina dětí se chystá na dovolenou s rodiči, k babičce nebo na chaty. Podle ankety ČTK se ve většině krajů republiky snížil zájem o dětské tábory, organizátoři si to vysvětlují ekonomickou krizí. Oblíbenější jsou naopak takzvané příměstské tábory, kam děti ráno přijdou na celodenní program a večer se zase vrátí domů.

Například v Praze stojí takový tábor pod taktovkou domu dětí a mládeže 150 korun na den včetně oběda, příměstské tábory pořádané soukromými firmami jsou však několikanásobně dražší.

Dvouměsíční prázdniny nyní čekají 816.000 dětí ze základních škol a téměř 128.000 středoš­koláků a učňů. Škola jim začne v úterý 1.září.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).