Hlavní navigace

Sklizeno otevírá další prodejnu v Praze

15. 1. 2013

Sdílet

Čtvrtou prodejnu s dobrými lokálními potravinami najdete již brzy na Dejvické. Bude trochu jiná než ostatní. Sklizeno chce výhledově prodávat také kvalitní jídlo ze zahraničí.

Společnost Sklizeno, která nabízí potraviny především menších sedláků, farmářů, pěstitelů a výrobců, se poprvé v tomto roce rozroste o další prodejnu. Otevře na Dejvické ulici v Praze 6 v polovině března a v nabídce bude mít opět lokální potraviny, oproti ostatním prodejnám bude navíc nabízet rychlé občerstvení v podobě sendvičů a kvalitní kávy.

Sklizeno také chystá na jaro rozšíření o druhou vlastní prodejnu a nový typ prodejen, kde budou zákazníci moci nakupovat kvalitní potraviny i ze zahraničí.

Dejvická prodejna je po nuselské druhou pražskou a celkově čtvrtou prodejnou franšízového konceptu Sklizeno, a tak i zde mohou zákazníci nakoupit kvalitní potraviny od lokálních dodavatelů. „Oproti ostatním prodejnám bude ale ta dejvická přeci jen trochu odlišná. Zákazníci v ní nenajdou zeleninu, která má v oblasti jiné zavedené prodejce. Na její místo jsme v prodejně umístili pult s čerstvými, na místě dělanými sendviči a výběrovou kávou od české pražírny Doubleshot. Všechno balené tak, abyste si mohli vzít s sebou," popisuje rozdíly David Kukla, zakladatel sítě Sklizeno.

Kompletní nákup bez supermarketu

Jinak ale i v Dejvicích zůstává sortiment podobný ostatním prodejnám a i zde byste měli nakoupit rodinný nákup bez toho, abyste museli do supermarketu, maximálně tedy na nedaleký farmářský trh na Kulatáku. Ten by měl zahájit prodej rovněž od března a farmářské zboží pak nabízet vždy v sobotu.

Připravili jsme pro vás: Farmářské trhy 2013: první termíny exkluzivně na Vitalia.cz

I v nové prodejně budou moci zákazníci nakupovat uzeniny, mléčné výrobky, kvalitní maso od českých chovatelů a především kvalitní vyzrálé hovězí od firmy Steinhauser z Tišnova, z Biofarmy Sasov, z Ecoproductu Jelcovy Lhotky a mnoho dalšího. Výběr toho, co Sklizeno nabízí, najdete na http://sklizeno.cz/farmari-dodavatele. (Dodavatelé se pro jednotlivé prodejny mírně liší.)

Na první polovinu roku chystá Sklizeno i další novinky. „Na další prodejnu se mohou těšit zákazníci v Brně, největší novinkou roku bude nový typ prodejen, který nabídne navíc kvalitní zahraniční potraviny. „Ne vše co naše kuchyně potřebuje, lze vypěstovat u nás, zároveň se toho ale nechceme vzdávat, a proto koncept Sklizeno rozšiřujeme," říká David Kukla.

Prodeji lokálních potravin se v ČR věnuje čím dál víc obchodníků. Největší síť momentálně provozuje projekt Náš grunt. Seznam všech prodejen najdete zde: FARMÁŘSKÉ PRODEJNY

Připravili jsme pro vás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).