Hlavní navigace

Se svým dítětem jsem „létala“, jak jsem mohla být tak blbá

13. 5. 2010

Sdílet

Čtenářka Linda N. nám popsala svoji zkušenost s tzv. létáním miminek. Chce varovat další rodiče, kteří – stejně jako tehdy ona – nevědí, do čeho jdou. Kurzy totiž pokračují.

Létání miminek – mírně řečeno sporná pohybová aktivita, kterou provozují v dobré víře rodiče se svými malými dětmi – vyvolala před časem velké pozdvižení. Kurzy však pokračují dál, přestože ministerstvo zdravotnictví je v oficiálním stanovisku po konzultaci s odborníky označilo za zcela nevhodné, vysoce rizikové pro kojence a malé děti, hraničící s týráním dětí.

Ponecháváme dopis Lindy N. bez komentáře, pokud máte zájem o tuto problematiku, přečtěte si související články:


Kurz létáním miminek jsem navštívila, když byly synkovi čtyři měsíce. Je to dlouho, teď mu budou čtyři roky, ale dodnes mně přejede mráz po zádech, když si na to vzpomenu. Vůbec jsem netušila, co všechno se bude dít.

Nic se nestalo, ale dodnes z toho mám nepříjemný pocit, že jsem se k něčemu takovému nechala strhnout. Je to opravdu jako v nějaké sektě. Přesvědčí vás a necháte se strhnout davem. Hodně dětí brečí, ale paní instruktorka vás přesvědčuje, že to je v pořádku, dětem se to prý líbí a je to prospěšné. Nebo řekne, že to děláte špatně, a ještě si od vás dítě vypůjčí.

S mým chlapečkem dělala opravdu psí kusy. Mávala jím nad hlavou a já málem omdlela. Tiskla jsem se ke zdi a brečela. Instruktorka pak přestala a řekla maminkám, že to je normální, ten můj brekot a ať pokračuji já, že nás to sblíží.
Ostatní to napodobovaly. Slepě…

Po skončení hodiny jsme si o tom s maminkami povídaly a říkaly, že už nikdy…, ale na té hodině to dělala každá. S některými se znám, ani jedna na to ráda nevzpomíná, nemluvíme o tom.

Já už jsem to také nikdy neudělala. Doma mi manžel vynadal, i moje maminka. Nikomu jinému jsem to už raději neukázala.

Posílám fotografie, co mám. Vyhrabala jsem je jen kvůli tomu článku. Jinak bych už je ani vidět nechtěla. Je na nich můj syn. Video už nemám, to jsem smazala.

Jak jsem mohla být tak blbá! Dát klidně své první a jediné dítě takhle z ruky a vystavit ho takovému nebezpečí…

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).