Hlavní navigace

Šance na prodloužení života kardiaků

31. 3. 2009

Sdílet

Americký Úřad pro potraviny a léky (FDA) schválil umělé srdce AbioCor. Jedná se o přístroj implantovaný do těla, který po dobu několika měsíců nahrazuje činnost biologického srdce. Jeho použití může být ovšem schváleno pouze pacientům, kterým selhávají obě srdeční komory a tudíž nejsou vhodní pro klasickou transplantaci a zbývá jim poslední měsíc života.

umělé srdce AbioCorAmerický Úřad pro potraviny a léky (FDA) schválil umělé srdce AbioCor. Jedná se o přístroj implantovaný do těla, který po dobu několika měsíců nahrazuje činnost biologického srdce. Jeho použití může být ovšem schváleno pouze pacientům, kterým selhávají obě srdeční komory a tudíž nejsou vhodní pro klasickou transplantaci a zbývá jim poslední měsíc života.

Umělé srdce člověku nevěnuje „nový“ dlouhý život, ale pouze několik měsíců – rekord je 17 měsíců. Pacienti, kterým je umělý orgán voperován, budou zařazeni do další studie, takže můžeme očekávat vývoj nových generací umělých srdcí.

Informaci přinesl server Kardiochirurgie.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).