Hlavní navigace

Rostou nové chrámy konzumu

20. 4. 2010

Sdílet

Krize pomalu odeznívá a je třeba novou silou zaútočit na peněženky. Vše tak nasvědčuje tomu, že se lidé v Česku dočkají nových chrámů konzumu – velkých obchodních center spojujících nakupování i zábavu. Čtěte téma: Trh jako společenská událost Co mě a dalších zhruba patnáct tisíc lidí táhlo do Dejvic? Vůně chleba a touha po opravdovém jídle… 

Krize pomalu odeznívá a je třeba novou silou zaútočit na peněženky. Vše tak nasvědčuje tomu, že se lidé v Česku dočkají nových chrámů konzumu – velkých obchodních center spojujících nakupování i zábavu.

Čtěte téma: Trh jako společenská událost

Co mě a dalších zhruba patnáct tisíc lidí táhlo do Dejvic? Vůně chleba a touha po opravdovém jídle… 

Dokončena je tak projektová dokumentace centra Kaskáda ve Zlíně, ve kterém bude za více než jeden a půl miliardy korun přes 120 obchodů, restaurací a sportovišť.

A investor už také předložil plány na výstavbu centra Ostravica v Ostravě, kde budou na více než sedmi tisíci metrech čtverečních a v celkem osmi patrech obchody, restaurace a také byty.

Plánovaná centra by tak mohla změnit situaci, která nyní na trhu je a kterou výrazně ovlivnila krize. Podle poradenské společnosti DTZ se dokončí letos jen 120 000 metrů čtverečních obchodních center. To je nejméně od roku 2000. Staví se jen dva větší projekty.

Celý článek najdete na serveru Aktuálně.cz.

Čtěte téma: Díky za každý farmářský trh, zvlášť mezi paneláky

Farmářské trhy konečně začínají přicházet do módy. Každá snaha se cení, ale přinést trh rovnou doprostřed sídliště, to chce skutečnou odvahu. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).