Hlavní navigace

Pro život je nejlepší Curych, Praha v pětadvacítce chybí

24. 6. 2009

Sdílet

Podle britského magazínu Monocle je nejlepším městem pro život Curych. Podle agentury Reuters se pak na třetím místě umístilo Tokio a za ním Mnichov, který vévodil seznamu před dvěma lety. Páté jsou Helsinky. Informoval o tom server Aktuálně.cz. „Nejde o hledání města, které je nejvíc sexy, nebo které by bylo pupkem světového byznysu či nejkulturnějším místem na světě. Je to o skutečně kvalitních podmínkách k životu,“ řekl k průzkumu šéfredaktor magazínu Tyler Brule.

Podle britského magazínu Monocle je nejlepším městem pro život Curych. Podle agentury Reuters se pak na třetím místě umístilo Tokio a za ním Mnichov, který vévodil seznamu před dvěma lety. Páté jsou Helsinky. Informoval o tom server Aktuálně.cz.

„Nejde o hledání města, které je nejvíc sexy, nebo které by bylo pupkem světového byznysu či nejkulturnějším místem na světě. Je to o skutečně kvalitních podmínkách k životu,“ řekl k průzkumu šéfredaktor magazínu Tyler Brule.

Podmínky k životu tvoří řada konkrétních kritérií, jako jsou investice do hromadné dopravy, bezpečnost občanů, zdravotní péče, školství i počet kinosálů ve městě.

Podle organizace Economist Intelligence Unit se v regionu střední a východní Evropy nejlépe žije v Budapešti a v Praze. Mezi 140 destinacemi se hlavní město Česka umístilo na 60. místě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).