Hlavní navigace

Praha servíruje nejdražší obědy

26. 6. 2014

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
Praha a Brno vás zvou na polední menu průměrně za sto deset nebo sto dvacet korun. Nejlevnější obědy nabízí Ústí nad Labem nebo Liberec.

Internetový agregátor nabídek restaurací s rozvozem DameJidlo.cz analyzoval ceny ve více než tisícovce partnerských restaurací v osmdesáti městech České republiky. Zaměřil se na polední menu v jednotlivých krajích a přinesl zajímavá, avšak ne příliš překvapivá data.

Už podle výše příjmů v krajích České repubiky se dá odvodit, kde budou obědy nejdražší. Určitě vás nepřekvapí, když na vrcholu žebříčku najdete Prahu s obědem v průměru za sto dvacet korun. Druhé místo obsadilo Brno, kde se obědvá průměrně za sto deset korun. Do velkého srovnání cen bylo zařazeno tisíc sto restaurací. „Do srovnání cen se promítají také luxusnější restaurace, které se nacházejí většinou pouze v největších městech. Ovšem obecně je cena obědů v Praze vyšší než jinde v České republice,“ říká k výzkumu Lukáš Uhl z DameJidlo.


Autor: DameJidlo.cz

Z rozvozových jídel stále vede pizza

Potřeba lidí lépe organizovat svůj pracovní čas a zkrátit dobu strávenou zajištěním oběda v posledních dvou letech rapidně narůstá. Což dosvědčují i údaje o vzrůstajících hromadných objednávkách z kanceláří, a to napříč regiony. „Z našeho interního průzkumu mezi zákazníky vyplynulo, že většina jich díky obědu do kanceláře ušetří čas, o který mohou jít dříve domů. Samozřejmě se ale našla také početná skupina lidí, kteří díky ušetřenému času udělají více práce,“ uvádí Lukáš Uhl. Je smutné, že už ani obědová pauza není nedotknutelná.

V rámci objednávání jídla do kanceláře nebo domů pak stále vede pizza. „Lidé mají rozvoz stále spojený s pizzou, která je velmi populární bez ohledu na denní dobu nebo roční období. V posledních měsících však popularita pizzy rapidně klesá a její postavení již není tak silné jako v dřívějších letech. Restaurace obecně si uvědomily, že rozvoz jídla je pro ně efektivní cestou, jak zvýšit vytížení kuchyně bez ohledu na běžný provoz,“ vysvětluje Lukáš Uhl. Mezi nejoblíbenější obědy z rozvozu se kromě pizzy řadí také sushi, těstoviny a burgery. Celkově největší oblibě se těší italská kuchyně následovaná asijskou a americkou.

Zdroj: TZ DameJidlo.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).