Hlavní navigace

Potravinynapranyri.cz pod lupou. Kdo má nejvíce nálezů špatných potravin?

21. 8. 2012

Sdílet

Na webu Potravinynapranyri.cz se již objevilo 431 nálezů nevyhovujících potravin. Server Podnikatel.cz zmapoval, které obchodní řetězce a země se na tom podílejí nejvíce.  Již více než měsíc funguje server Potravinynapranyri.cz, na kterém Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) informuje o svých nálezech nevyhovujících potravin. Celkově se v současnosti na serveru nachází více než 430 nálezů. Přestože enormní zájem o něj již opadl, denně ho stále navštěvují tisíce lidí a dalších 10…

Na webu Potravinynapranyri.cz se již objevilo 431 nálezů nevyhovujících potravin. Server Podnikatel.cz zmapoval, které obchodní řetězce a země se na tom podílejí nejvíce. 

Již více než měsíc funguje server Potravinynapranyri.cz, na kterém Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) informuje o svých nálezech nevyhovujících potravin. Celkově se v současnosti na serveru nachází více než 430 nálezů. Přestože enormní zájem o něj již opadl, denně ho stále navštěvují tisíce lidí a dalších 10 tisíc se zaregistrovalo a nechává si novinky posílat e-mailem. Server Podnikatel.cz se zaměřil na to, který typ nevyhovujících potravin je nejčastěji odhalen, jací obchodníci se na webu nejvíce objevují, a z které země pochází největší množství nevyhovujících potravin.

K tématu: Web Potraviny na pranýři – úřady nabídly nedovařený polotovar

Nejvíce nálezů je podle Podnikatele z Česka a Tesca. „Při porovnání výsledků se však musí vzít v potaz, že nejde o reprezentativní vzorek, že kontroly jsou většinou prováděny cíleně a že každý prodejce prodává jiný počet potravin, což celkové výsledky zkresluje,“ uvádí Podnikatel.cz. Výrobci a prodejci si také stěžují, že vina nemusí být na jejich straně, a přesto se na pranýři objeví i oni. U každého nevyhovujícího výrobku, ať už falšovaného, nejakostního či nebezpečného, jsou totiž uvedeny kompletní informace bez ohledu na to, kdo konkrétní prohřešek způsobil.

Celý článek na Podnikatel.cz: Potravinynapranyri.cz pod lupou. Víme, kdo má nejvíce nálezů špatných potravin

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).