Hlavní navigace

Poslední rok školky bude možná povinný

7. 9. 2010

Sdílet

Povinná školní docházka by se mohla o rok prodloužit. Ministr školství Josef Dobeš plánuje zavést jako povinný i poslední ročník mateřské školky. „Jedinou zásadní překážkou je přeplněnost školek, které by teď nemohly děti přijmout. Demografická křivka ale padá a v roce 2013 by to už neměl být problém. Během čtyř let v úřadě chci povinný poslední ročník zavést,“ popsal ministr Josef Dobeš deníku Aktuálně.cz svůj záměr.

Povinná školní docházka by se mohla o rok prodloužit. Ministr školství Josef Dobeš plánuje zavést jako povinný i poslední ročník mateřské školky.

„Jedinou zásadní překážkou je přeplněnost školek, které by teď nemohly děti přijmout. Demografická křivka ale padá a v roce 2013 by to už neměl být problém. Během čtyř let v úřadě chci povinný poslední ročník zavést,“ popsal ministr Josef Dobeš deníku Aktuálně.cz svůj záměr.

Legislativní změna podle něj není složitá.

Dobeš povinnou školku navrhoval i rodičům dětí na severu Čech, kam se vydal s dalšími politiky vysvětlovat záměr ministra práce a sociálních věcí, podle kterého napříště nebudou dostávat dávky rodiny, které neposílají své děti do školy.

Celý článek najdete na serveru Aktuálně.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).