Hlavní navigace

Podmínka za pěstování konopí pro léčebné účely

27. 10. 2010

Sdílet

Ke 30 měsícům odnětí svobody s podmínkou odsoudil prostějovský okresní soud Dušana Dvořákova za pěstování konopí. Jeho manželku Radomíru soud osvobodil. Manželé Radomíra a Dušan Dvořákovi stojí za občanským sdružením Konopí je lék. Rostliny podle svého vysvětlení pěstovali výhradně pro léčebné účely. Vyráběli z nich masti, tinktury a konopný prášek, které mohli pacienti získat pouze na doporučení lékaře.

Ke 30 měsícům odnětí svobody s podmínkou odsoudil prostějovský okresní soud Dušana Dvořákova za pěstování konopí. Jeho manželku Radomíru soud osvobodil.

Manželé Radomíra a Dušan Dvořákovi stojí za občanským sdružením Konopí je lék. Rostliny podle svého vysvětlení pěstovali výhradně pro léčebné účely. Vyráběli z nich masti, tinktury a konopný prášek, které mohli pacienti získat pouze na doporučení lékaře.

„Od roku 2000 jsem žádal a ptal se všech možných úřadů, jak mohu získat povolení na pěstování léčebného konopí. Nechtěl jsem porušovat zákon. Všichni se ovšem odpovědi vyhýbali. Nyní mám povolení od ministerstva vnitra, které zaregistrovalo naše občanské sdružení Konopí je lék,“ cituje Dvořáka iDnes.cz.

Obžalované k soudu chodili podporovat příznivci legalizace léčby konopím.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).