Hlavní navigace

Pivo na Náplavce zrušeno kvůli povodňové pohotovosti

31. 5. 2013

Sdílet

Aktualizováno: Vzhledem k povodňové pohotovosti se ruší festival Pivo na Náplavce i sobotní farmářské trhy. Více než sedm desítek různých druhů piv, to je lákadlo na pražskou Náplavku. 31. 5. a 1. 6. se tu koná Festival malých a mini českých pivovarů. Ale nebudou chybět ani vlastní limonády, které některé pivovary také vyrábějí. Program bude také pro malé i velké.

Aktualizováno: Vzhledem k povodňové pohotovosti se ruší festival Pivo na Náplavce i sobotní farmářské trhy.

Více než sedm desítek různých druhů piv, to je lákadlo na pražskou Náplavku. 31. 5. a 1. 6. se tu koná Festival malých a mini českých pivovarů. Ale nebudou chybět ani vlastní limonády, které některé pivovary také vyrábějí. Program bude také pro malé i velké.

Skoro by se dalo říci, že se bude jednat o větší obdobu legendárního filmu „Rozmarné léto“ režiséra Menzela, kde si hlavní představitelé při prázdném tlachání vychutnávají svoje pivo ponořeni ve vodě. Až do takových extrémů pořadatelé blížícího se pivního festivalu „Pivo na Náplavce“ sice nepůjdou, ale zůstat v těsné blízkosti řeky Vltavy půjde, a nejen to. Mimo procházek a posezení v blízkosti vodní hladiny budou k dispozici i trochu jiné hladinky. 31 českých malých pivovarů a minipivovarů přiveze přes 70 rozličných druhů piva – světlých, tmavých i polotmavých, hořkých či naopak sladkých, speciálů s příchutí ovoce, kávy, medu či karamele, filtrovaných, nefiltrovaných i kvasnicových, spodně i svrchně kvašených. Některá z Prahy a blízkého okolí možná znáte, jiná ze vzdálenějších koutů naší země třeba ještě ne. Ať už tak či onak, to „své“ si zde zajisté najde každý.

Protože organizátoři ctí pravidla ekologie, veškeré pivní vzorky nebudou čepovány do plastových kelímků, ale výhradně do skleněných džbánků, které budou součástí degustačních setů.

V lahvích a v omezeném množství bude k mání i příležitostná várka 13° světlého speciálu „Vltavský plavec“. Jeho výroby se pro letošek ujal minipivovar Plzeňský Pašák, vítěz ankety o nejoblíbenější pivo na loňském pivním festivalu na žižkovské Parukářce, na který „Pivo na Náplavce“ volně navazuje.

České pivo u většiny konzumentů vyvolává nejen chuť na další ochutnávku, ale též chuť k jídlu. Ryby z udírny, kvalitní klobásky na grilu, nakládaná a grilovaná zelenina, pljeskavica, domácí smažené brambůrky a další lahůdky hodící se k pivu, to vše bude připraveno na ukojení vašich chuťových buněk.

Málo je známo také o tom, že některé naše pivovary vyrábějí i vlastní limonády. Kromě již léty prověřených citronád, malinovek či limonád kolového typu tak nejen vaše ratolesti budou moci ochutnat i limonády s příchutí bezu, vinných hroznů či dokonce s přídavkem chmele. 

Z doprovodného programu možno zmínit např. sobotní bleší trh pivních suvenýrů, které se zde budou nejen vystavovat, ale též nabízet k výměně či přímo prodeji. Samozřejmostí bude i bezplatný poradenský servis pro případ, že byste potřebovali ocenit svoji sbírku či jen pozůstalost, které byste se časem chtěli zbavit.

Z muziky se v pátek můžete těšit na The Brownies, kteří pravidelně vystupují na trzích Jiřák i Náplavka, a Garage, sobotní program pak zpestří Laco Deczi & Celula New York a ZVA 12–28 Band ze slovenského Zvolenu. Mezi živými formacemi pak přítomné návštěvníky budou swingovými a soulovými tóny provázet DJ Kid Dynamit a DJ Ollgoy. Pamatováno bude i na rodiny s dětmi, jimž v pátek divadlo Aqualung zahraje představení „Až opadá listí z dubu“ a v sobotu Divadlo pro malý „Kvak a Žbluňk jsou kamarádi“. Tato představení se odehrají na lodi divadla bratří Formanů „Tajemství“, která bude kotvit přímo u místa konání samotného festivalu.

Zcela jistě tu proto nebude platit proslulý výrok „tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným“ z výše zmiňovaného filmu, ale právě naopak!

Festival se uskuteční 31. 5. (od 14 do 21 hodin) a 1. 6. 2013 (od 11 do 21 hodin) na Náplavce na Rašínově nábřeží mezi mosty Palackého a Železničním na Výtoni. 

Tradiční sobotní farmářský trhu se bude konat jako obvykle 1. 6. od 8 do 14 hodin, jen bude posunut směrem k železničnímu mostu na Výtoni. 

O trhu: Farmářské tržiště na Náplavce

Svou účast dosud potvrdily tyto pivovary a pivovárky: Pivovary Lobkowicz – pivovary Černá Hora, Rychtář Hlinsko, Janáček Uherský Brod, Ježek Jihlava, Klášter Hradiště nad Jizerou, Vysoký Chlumec a Platan Protivín; Bakalář (Rakovník); Bravůr (Loučná nad Desnou); Břevnovský klášterní pivovar (Praha); Dudák (Strakonice); Ferdinand (Benešov); Chotěboř; Jihlavský radniční pivovar (Jihlava); Konrad (Vratislavice nad Nisou), Kounický pivovar (Kounice); Kozlíček (Horní Dubenky); MMX (Lety u Dobřichovic); Mostecký Kahan (Most); Nová Paka; Permon (Sokolov); Plzeňský Pašák (Plzeň); Pivovarský dvůr Chýně; Pivovarský dvůr Zvíkov; Primátor (Náchod); První soukromý pivovar společenský (Lipník nad Bečvou); Slepý krtek (Ujkovice); Starokladenský pivovar U Kozlíků (Kladno); U Stočesů (Rokycany); Valášek (Vsetín); Želivský klášterní pivovar (Želiv)

Koná se pod záštitou ministra zemědělství Petra Bendla.

Další informace včetně detailního programu na www.pivonanaplavce.cz a www.farmarsketrziste.cz nebo na facebookovém profilu FT Praha www.facebook.com/ftpraha.

Připravili jsme pro vás:


Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).