Hlavní navigace

Pasti na řidiče: špatné značky

2. 6. 2010

Sdílet

Silnice v Česku jsou plné pastí i v době, kdy zrovna nehrozí námraza nebo sníh. Redaktor serveru Aktuálně.cz zkušebně otestoval několik klíčových tras jen v hlavním městě Praze a zjištění je alarmující. V průměru na každém kilometru lze najít alespoň jedno místo, které je pro méně zkušené řidiče nebezpečné.

Silnice v Česku jsou plné pastí i v době, kdy zrovna nehrozí námraza nebo sníh. Redaktor serveru Aktuálně.cz zkušebně otestoval několik klíčových tras jen v hlavním městě Praze a zjištění je alarmující.

V průměru na každém kilometru lze najít alespoň jedno místo, které je pro méně zkušené řidiče nebezpečné.

Doprava: Bude povolen alkohol za volantem?

Policie začala před časem uvažovat, že by určitá promile alkoholu v krvi tolerovala.

Fórum: Mělo by být povoleno jedno pivo za volantem? 

Co si o tom myslíte vy? Zapojte se do diskuse.

Mezi nejčastější problémy, s nimiž se na silnicích v Praze lze setkat, jsou například značky zakryté stromy či vysokými keři. Naštěstí  v tomto případě obvykle nejde o něco, co by mohlo způsobit nehodu, ale připravit vás o peníze ano. 

S tím, že je na našich silnicích hodně věcí v nepořádku, souhlasí dopravní expert a novopečený poslanec Stanislav Huml. „Já odhaduji, že takových bouraček, kdy na vozovce nebo dopravním značení bylo něco špatně, je zhruba 15 – 20 procent z celkového množství dopravních nehod, které se u nás za rok stanou,“ říká Huml. „Nelze ale na druhou stranu říci, že takováto závada byla jedinou příčinou,“ tvrdí současně. 

Celý článek najdete na serveru Aktuálně.cz.

Jaké jsou vaše zkušenosti s dopravním značením?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).