Hlavní navigace

Pařený sýr obsahuje bakterie listérie

30. 4. 2015

Sdílet

 Autor: SVS
Máte rádi korbáčiky? Přírodní pařený sýr ze Slovenska je zdraví nebezpečný, varuje veterinární správa.

Státní veterinární správa (SVS) získala v rámci bilaterální výměny informací se Slovenskou republikou oznámení o dovozu nevyhovujícího mléčného výrobku od slovenského výrobce. Jde o produkt s názvem Nite prírodné, druh sýra známý také pod označením korbáčiky. Výrobek obsahuje bakterie Listeria monocytogenes, nevyhovuje nařízení Evropské komise a je zdravotně závadný.

Informace o výrobku:

Název: Nite prírodné (viz foto)

Výrobce: Bačovské syry, s.r.o., Družstevná, Žilina-Bánová, Slovenská republika

Distribuce: Pouze do vlastních prodejen DeNuevo:

  • OC Futurum Hradec Králové
  • OC City Park Jihlava
  • OC Nový Smíchov
  • prodejní místa společnosti DeNuevo v rámci farmářských trhů v ČR

Celkem se jedná o množství 64 kg, kde je potvrzen nález bakterie. „Ihned po obdržení výsledků vyšetření zahájil odběratel DeNuevo stahování tohoto výrobku z obchodní sítě,“ uvádí Petr Pejchal, mluvčí SVS. Celkově se podařilo stáhnout 20,33 kg, zbytek byl již prodán konečným spotřebitelům. „Státní veterinární správa v této souvislosti doporučuje, aby případní zákazníci vrátili zakoupené výrobky v místě prodeje,“ říká mluvčí.

Zdroj: TZ SVS

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).