Hlavní navigace

Opavská nemocnice nutně potřebuje krev

6. 8. 2009

Sdílet

S akutním nedostatkem krve se potýká Slezská nemocnice v Opavě. Agenturu Mediafax o tom ve čtvrtek informoval mluvčí nemocnice Daniel Svoboda. Transfuzní stanice má kvůli nadměrné spotřebě akutní nedostatek krve krevních skupin A+, A- a O-. Naopak krve skupin O+, B+ a AB+ je aktuálně dost. Proto dárcům těchto skupin, kteří transfuzní stanici navštíví, nabízí možnost odběru plazmy.

S akutním nedostatkem krve se potýká Slezská nemocnice v Opavě. Agenturu Mediafax o tom ve čtvrtek informoval mluvčí nemocnice Daniel Svoboda.

Transfuzní stanice má kvůli nadměrné spotřebě akutní nedostatek krve krevních skupin A+, A- a O-. Naopak krve skupin O+, B+ a AB+ je aktuálně dost. Proto dárcům těchto skupin, kteří transfuzní stanici navštíví, nabízí možnost odběru plazmy.

„Novinkou je pak spolupráce mezi Slezskou nemocnicí a Zoo Ostrava. Díky ní se mohou někteří dárci těšit na bonus v podobě volného vstupu do zahrady. Každé pondělí a úterý bude vylosován dárce, který obdrží dvě volné vstupenky do Zoo v Ostravě věnované vedením zahrady,“ uvedl Svoboda a zároveň dárce krve upozornil, že v srpnu se provádí páteční odběry krve na objednávku.


Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).