Hlavní navigace

Nordic walking maraton již tuto středu v Praze 8

21. 6. 2010

Sdílet

Nordic walking je čím dál tím oblíbenější. Není divu, jedná se o zdravou chůzi, při které pracuje více než šest set svalů, což představuje okolo devadesáti procent všech, kterými lidské tělo disponuje. Se speciálními holemi chodí jak mladí, tak senioři. Více o nordic walking v článku Choďte zdravěji, seznamte se s „Nordic walking“

Nordic walking je čím dál tím oblíbenější. Není divu, jedná se o zdravou chůzi, při které pracuje více než šest set svalů, což představuje okolo devadesáti procent všech, kterými lidské tělo disponuje. Se speciálními holemi chodí jak mladí, tak senioři.

Více o nordic walking v článku Choďte zdravěji, seznamte se s „Nordic walking“

Městská část Praha 8 ve spolupráci s Gerontologickým centrem ve středu pořádá Zdravé odpoledne pod Ládvím (v Gerontologickém centru v Praze 8), kde se budete moci vydat na vyznačené „maratonské“ trasy v okolí a vyzkoušet tak tuto vylepšenou chůzi. Zkušení instruktoři vám poradí se správnou technikou.  

Zájemci nejen z řad seniorů, ale i rodiny s dětmi, mohou také v rámci Zdravého odpoledne sehrát turnaje v pétanque nebo kuželkách.

Světová zdravotnická organizace poukazuje na narůstající závažnost chronických onemocnění i na skutečnost, že jejich prevenci zatím věnujeme malou pozornost. Další známou skutečností je, že se málo hýbeme, a to zejména s přibývajícími lety. Dostatek pohybu, zdravá životospráva a detekce prvních příznaků možných závažných onemocnění – to je to nejdůležitější, co můžeme pro své zdraví učinit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).