Hlavní navigace

Nemocnice ve Svitavách a Litomyšli se sloučí, aby si nekonkurovaly

6. 3. 2009

Sdílet

Pardubický kraj s tím počítá v rámci reorganizace zdravotní péče, řekl pro agenturu Mediafax hejtman Radko Martínek (ČSSD). Celkovou koncepci zdravotnictví připraví poradenská firma, kterou nyní kraj hledá výběrovým řízením. Podle představ radních se sloučí nemocnice ve Svitavách a Litomyšli. „Vždy máme jednu nemocnici na okres, na Svitavsku jsou dvě nemocnice a navíc jsou jen 15 kilometrů od sebe, což není efektivní,“ řekl Martínek. Nemocnice by se měly sloučit v roce 2010. „Vyzvali jsme oba…

Pardubický kraj s tím počítá v rámci reorganizace zdravotní péče, řekl pro agenturu Mediafax hejtman Radko Martínek (ČSSD).

Celkovou koncepci zdravotnictví připraví poradenská firma, kterou nyní kraj hledá výběrovým řízením. Podle představ radních se sloučí nemocnice ve Svitavách a Litomyšli.

„Vždy máme jednu nemocnici na okres, na Svitavsku jsou dvě nemocnice a navíc jsou jen 15 kilometrů od sebe, což není efektivní,“ řekl Martínek. Nemocnice by se měly sloučit v roce 2010. „Vyzvali jsme oba ředitele, aby se dohodli, jak si představují rozdělení péče mezi své nemocnice. Pokud nepřijdou s nějakým rozumným návrhem, tak to budeme muset vyřešit za ně a podle našich představ,“ řekl hejtman Martínek.

Vedení obou nemocnice se návrh nezamlouvá.Mezi nemocnice v Litomyšli a ve Svitavách panuje léta rivalita. I po sloučení ale budou obě nemocnice fungovat. Každá ale bude nabízet jen některé obory, aby se nemocnice doplňovaly a nekonkurovaly si.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).