Hlavní navigace

Některé pudinky zřejmě obsahují peroxid vodíku

21. 2. 2011

Sdílet

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele před mléčnými pudingy z Německa, které mohou obsahovat peroxid vodíku. Ten je nebezpečný lidskému zdraví. Výrobcem pudingů je německá společnost FrieslandCampina Germany GmbH. SZPI to uvedla v tiskové zprávě, píše agentura ČTK. „Prostřednictvím Systému rychlého varování pro potraviny a krmiva obdrželo Národní kontaktní místo informaci o distribuci těchto nebezpečných potravin na území České republiky,“ uvedla Petra Hoferková…

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele před mléčnými pudingy z Německa, které mohou obsahovat peroxid vodíku.

Ten je nebezpečný lidskému zdraví. Výrobcem pudingů je německá společnost FrieslandCampina Germany GmbH. SZPI to uvedla v tiskové zprávě, píše agentura ČTK. „Prostřednictvím Systému rychlého varování pro potraviny a krmiva obdrželo Národní kontaktní místo informaci o distribuci těchto nebezpečných potravin na území České republiky,“ uvedla Petra Hoferková z oddělení komunikace SZPI.

Nebezpečné jsou pudinky Landliebe

Případem se začala zabývat Státní veterinární správa. Zahájila šetření u společnosti Alimpex Food, a.s., která dané výrobky v ČR distribuuje. SZPI nyní čeká na výsledky šetření, zda byly tyto výrobky distribuovány do tržní sítě.

Vzhledem k závažnosti celého případu a z důvodu předběžné opatrnosti varuje SZPI spotřebitele před konzumací těchto pudingů,“ uvedla Hoferková.

Jedná se o mléčné pudingy: Landliebe Grießpudding Traditionell a Landliebe Grießpudding Zimt (datum minimální trvanlivosti 10. 03. 2011, hmotnost 150 g) a Landliebe Grießpudding Traditionell, Landliebe Grießpudding Zimt, Landliebe Grießpudding Milchschokolade a Landliebe Grießpudding Vanille (datum minimální trvanlivosti 04. 03. 2011, hmotnost 150 g).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).