Hlavní navigace

Názory k článku Mléko do škol dává dětem nevhodné výrobky

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 11. 2015 20:46

    bez přezdívky

    "Společnosti, které tyto produkty vyrábějí a distribuují, by chtěly zachovat dodávání těchto potravin do škol i přes novou vyhlášku, která omezí prodej nezdravých potravin ve školách."

    Není se čemu divit - je to sakra výnosný kšeft! Ve své podstatě je to tahání peněz z peněženek rodičů prostřednictvím malých dětí. Nevěříte?

    Např. u nás ve škole - první stupěň firma Happy*nack. V automatu nabízí mléko polotučné Kunín za DOTOVANOU CENU 39,50 Kč/litr. NEDOTOVANOU CENU na jejich stránkách momontálně vůbec nemůžu najít, ale když jsem to před cca rokem počítala, cena za litr polotučného neochuceného nedotovaného mléka Kunín se pohybovala kolem 70 Kč!!! Schválně zkuste pohledat tu nedotovanou cenu, já jí nenašla. Přitom momentální cena v akci Mléko Kunín polotučné 1 litr na netu: 11,90 - 17,90 Kč

    Dále je slibováno OVOCE A ZELENINA DO ŠKOL zdarma. Takže v praxi to je takhle: v automatu se žádné ovoce ani zelenina nenachází. Prvňák a druhák dostal v družině (tu nenavštěvují všechny děti) kelímek ovoce/zeleniny 3x za školní rok. 1x půlka podprůměrného jablka bez jádřince, 1x hruška, mohutně okrájená od zhnilých částí + 1x 4kuličky hroznového vína - u stopky hnijícího. Třeťák a čtvrťák nedostal dosud nic - a vlastně o to ani nestojíme ...

    Nejtěžším úkolem je ovšem vysvětlit prvňákovi, že ty věci z automatu nepadají z nebe jako Božská Manna zdarma, ale že tu krásnou barevnou kartičku se žirafkou, zebrou či opičkou, kterou vkládá do autmatu musí rodič i předplatit. Jak přepdlatit? Telefonem? ... to nemůže tak malé dítě vůbec pochopit ...

  • 11. 11. 2015 9:02

    tutti (neregistrovaný)

    To je úroveň. O prachy jde vždycky hned. Nejhorší je, že výrobci jsou bohorovní, a diví se, že by neměli používat náhražky v potravinách pro děti. Vždyť jsou schválené vládou! Nejradši by si nechali všechno vyrobit v Číně, aby jim zisky ještě vzrostly.
    Jak jsem někde četl, Problémem dnešní doby není nasytit chudé, ale nasytit nenasytné bohaté.
    Přeji vám hodně sil při hledání a prosazování zdravé potraviny.

  • 11. 11. 2015 21:15

    bez přezdívky

    Tutti, víte, tohle je fakt dobře promyšlená zlodějina, ve které se manipulují děti!
    Každý prvňáček totiž přinese domů kartičku na zdravou svačinku a ovoce/zeleninu zdarma a v jeho očích vidíte ty slzy štěstí a dojetí zároveň. Není se čemu divit. Ony ty děti byly ještě nedávno ve školce a všechno bylo organizované, furt jim stála za zadečkem paní učitelka...

    Teď najednou - s kartou v ruce - nabývají nevídané svobody, kdy můžou svévolně opustit třídu a jít k "výhernímu automatu". Stačí na barevném displeji namačkat správnou kombinaci čísel, vložit zázračnou kartu s obrázkem a výhra je jistá. I druhá výhra je jistá, i třetí a ty děti stojí u automatu frontu, ale ne z důvodu hladu či žízně, ony tam čekají na tu příležitost, na tu výhru, na ten pocit napětí zda-li vypadne/nevypadne, na ten radostný pocit, že se to povedlo, že to zvládlo samo ...

    Pro rodiče je neuvěřitelně těžké tu kartu nenabít, neb dítě překonalo první obrovský životní přelom, je v novém kolektivu - samo chce stát tu frontu u toho automatu, protože tam stojí i všichni jeho noví spolužáci, protože tam padají "výhry" každému ... a že tomuto spolužákovi došel kredit/výherní štěstí? - nevadí, moje karta vyhrává, tak mu taky jednu dobrůtku vyhraju ... jsou to malé děti, neznají hodnotu ani fyzických peněz, natož virtuálních!

    Ale jak vysvětlit zrovna prvňákovi, že tohle je zlodějina vyšší kategorie???? ... když to nechápou ani ředitelé škol???

  • 11. 11. 2015 5:29

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    jejím cílem je lidi pomalu připravit na norský nelidský systém nakládání s dětmi. Neskočte jim na to. Nevěřte zkorumpovaným aktivistům a neziskovým organizacím a novinářům!

  • 11. 11. 2015 9:10

    Ivan (neregistrovaný)

    Společnost Skutečně zdravá škola nemá nic společného se zdravím, je to lobystická ohlupovací organizace s účelem protlačit do školních jídelen spřátelené dodavatele potravin.

    Každá učitelka ve škole potvrdí že děcka nejsou tlusté z jednoho kelímku na svačině, ale z naprosté absence pohybu a hektolitrů coca-coly a tun hranolků, smažených sýrů a hamburgerů a mohou za to rodiče, ne škola.

    Abychom byli objektivní, tak projekt Mléko do škol je také značně vykutálený, normální by bylo aby každý kraj nebo větší město případně škola dostaly dotaci a samy si zorganizovaly výběrové řízení na dodávku těchto mléčných potravin.

  • 11. 11. 2015 14:55

    Plzák lesní (neregistrovaný)

    Skutečně zdravá škola je v prvé řadě sdružení potřeštěnců, kteří chtějí do českých školních jídelen nenápadně zavést veganské stravování. Jak asi prospívají děti Slimákových a Sedláčkových, když jejich rodiče po letech úžasně zdravého stravování vyhlížejí jako pacienti v posledním stádiu rakoviny?

  • 11. 11. 2015 19:00

    bez přezdívky

    Obávám se, že napálit jsme se nechali úúúplně všichni ... Já, Vy, všichni!

    Podařilo se mi najít pouze loňský ceník Happyzlodějů - viz zde: http://www.zspionyru.cz/wp-content/uploads/2015/10/cenik.pdf , budu tedy vycházet z loňské ceny, když letošní zjistit nelze (dost divné, nee?).

    Nedotovaná cena za 1 litr polotučného mléka Kunín tedy činí neuvěřitelných 69,- Kč. Pokud já, tedy rodič zaplatím za dotované mléko "pouze" 39,50, tak 29,50 Kč na každém litru je ona - Dotace s velkým "D". Dotace je prý z Evropských fondů (dle letáčku) a tuto dotaci tedy vytváříme my všichni proto, aby se mohlo mléko Kunín prodávat malým dětem ve školách za nekřesťanskou cenu (69 Kč) s odůvodněním, aby prý byly zdravé. No tak to je zlodějina velkého formátu ...

    Uvědomme si totiž, že kdyby firma Kunín, potažmo jakákoliv jiná Happyfirma tak pečovala o zdraví dětí, prodávala by své mléko v automatech dětem za - ať nežeru - 10,- Kč/litr a požadovala by dotaci do průměrné ceny, dejme tomu 5,- Kč. Pak by to dávalo smysl. Současný stav je prostě sviňárna.

  • 15. 11. 2015 10:26

    Aleš K. (neregistrovaný)

    Jakoby blbost a chamtivost rozkvetla jako poušť po dešti.
    Právě jsem napsal cosi pod hovězí maso na téma "falešná svíčková", aneb jak jsou zákazníci šizeni krámskými řezníky. a za pomoci tisku i tlace... Takže doporučuji zavedené "zdravý selský rozum".

  • 19. 11. 2015 10:30

    bez přezdívky

    Je to velká příležitost vydělat, děti jsou skvělé oběti a cena se při tomto nákupu tak nějak ztrácí. Dohledala bych tvůrce, všechny, kteří si na tom mastí kapsu a dohnala je k zodpovědnosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).