Hlavní navigace

Mladí Američané přiznávají, že se sexem začínají později

7. 3. 2011

Sdílet

Stále více Američanů ve věku 15 až 24 let připouští, že dosud nemá sexuální zkušenosti. Z rozsáhlého výzkumu, který zveřejnilo americké ministerstvo zdravotnictví, podle agentury AFP vyplynulo, že v této věkové skupině nikdy nemělo sex 29 procent Američanek. Mezi mladými muži je to o dvě procenta méně, píše agentura ČTK.

Stále více Američanů ve věku 15 až 24 let připouští, že dosud nemá sexuální zkušenosti.

Z rozsáhlého výzkumu, který zveřejnilo americké ministerstvo zdravotnictví, podle agentury AFP vyplynulo, že v této věkové skupině nikdy nemělo sex 29 procent Američanek. Mezi mladými muži je to o dvě procenta méně, píše agentura ČTK.

V předchozím obdobném průzkumu z roku 2002 se k panenstvía panictví přiznalo shodně 22 procent mladých amerických mužů a žen. Aktuální statistiky dále mimo jiné ukazují, že sedm procent dívek a deset procent chlapců ve věku 15 až 17 let tvrdí, že už praktikovalo orální sex, ale nikdy soulož.

To by podle AFP mohlo podpořit teorii, že mladé dívky si své panenství buď bedlivěji chrání, nebo pokládají orální formy sexu za méně nebezpečné, pokud jde o přenosné choroby přenosné pohlavním stykem.

Větší oblíbenost orálního sexu přinesla opary

Podle autorů studie však v souvislosti s větší oblíbeností orálního sexu v USA vzrostl počet případů oparu na genitáliích. Devadesát procent dospělých Američanů ve věkové skupině 25 až 44 let uvádí, že mělo orální sex, 36 procent žen a 44 procent mužů pak tvrdí, že má zkušenosti s análním sexem. Homosexuální styky přiznalo 13 procent Američanek a pět procent tamních mužů.

Jedenadvacet procent mužů v USA tvrdí, že měli více než 15 sexuálních partnerek. Takovou promiskuitu přiznalo jen osm procent žen. Podrobný průzkum, jenž byl proveden v letech 2006 až 2008 mezi 13.500 respondenty ve věku 15 až 44, byl sedmým svého druhu od roku 1973.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).