Hlavní navigace

Mexická chřipka má od minulého týdne šest obětí

20. 1. 2010

Sdílet

V České republice zemřelo v uplynulém týdnu na mexickou chřipku dalších šest osob, uvedla ministryně zdravotnictví DANA JURÁSKOVÁ. Celkem v ČR na mexickou chřipku zemřelo 83 lidí. Prozatím bylo od počátku testování potvrzeno více než 2300 případů mexické chřipky, přes 55 tisíc lidí proti ní bylo očkováno a vakcinace dále pokračuje. 

V České republice zemřelo v uplynulém týdnu na mexickou chřipku dalších šest osob, uvedla ministryně zdravotnictví DANA JURÁSKOVÁ. Celkem v ČR na mexickou chřipku zemřelo 83 lidí.

Prozatím bylo od počátku testování potvrzeno více než 2300 případů mexické chřipky, přes 55 tisíc lidí proti ní bylo očkováno a vakcinace dále pokračuje. 

Celkový počet nemocných chřipkou a jinými virózami v Česku podle informací ministerstva zdravotnictví klesl o pět procent na 906 nemocných na 100 tisíc obyvatel, o epidemii by se jednalo v případě dvou tisíc nemocných na 100 tisíc obyvatel.

Nejvyšší nemocnost hlásil Jihomoravský kraj se 1189 nemocných na 100 tisíc obyvatel, „nejzdravější“ je Praha, kde na 100 tisíc obyvatel připadá s 611 nemocných.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).