Hlavní navigace

Marcel Ihnačák: Nejraději mám vlastnoručně připravenou pizzu

12. 10. 2015

Sdílet

 Autor: Aqualand-moravia.cz/
Radek Šubrt za Česko a Marcel Ihnačák za Slovensko. Dva ostřílení kuchaři proti sobě nastoupili v Souboji šéfkuchařů. Po litém boji nám prozradili, co mají rádi za jídla.

Gastronomie a vše, co s ní souvisí, zažívá v Česku v posledních letech obrovskou popularitu. Potvrzuje to i úspěch unikátní akce Souboj šéfkuchařů, kterou pořádal Aqualand Moravia. Zde spolu v přípravě pokrmů pomyslně zápasili dva profesionálové – Radek Šubrt za Česko a Marcel Ihnačák za Slovensko – a práskli na sebe při té příležitosti řadu zajímavostí. Jaký pokrm mají nejraději lidé, kteří vaří na špičkové úrovni? A které jídlo si nejraději vaří?

Jaké jídlo nejraději jíte? A jaké nejraději připravujete?

Marcel Ihnačák: Nejraději si dám vlastnoručně připravenou pizzu, která se dá jíst rukama. Co se týče přípravy, hodně u mě záleží na tom, na co mám právě náladu. Nedá se jednoznačně určit jedno jídlo. Na co ale dbám, je příprava pokrmu vždy z čerstvých surovin. Dlouhodobě vařím z evropských produktů a nepoužívám suroviny z jiných kontinentů. Myslím, že už mě proto žádná příprava ani zvláštní chuť pokrmu nepřekvapí.

Radek Šubrt: Nejraději mám to jídlo, které mi připraví moje žena. Jinak sám za sebe musím přiznat, že nejraději připravuji ty pokrmy, které jsou hotové raz dva. Baví mě, že každé jídlo dovede překvapit svou chutí. Stačí mít jen instinkt, představivost a cit.

Vzpomenete si ještě na první pokrm, který jste uvařil zcela sám, bez cizí pomoci?

Marcel Ihnačák: To už si bohužel nepamatuji.

Radek Šubrt: To si pamatuju velmi dobře, byla to ovocná bublanina.

Řada lidí vnímá jako typicky český pokrm knedlo-vepřo-zelo a typicky slovenský pak halušky. Platí to ještě?

Marcel Ihnačák:  Osobně myslím, že ty brynzové halušky u Slovenska stále platí, to i dnes vnímám jako typicky slovenský pokrm. U Česka bych ale jako typické jídlo označil bramborový knedlík se špenátem a k tomu pečené maso.

Radek Šubrt:  V české a slovenské gastronomii nespatřuji zásadní rozdíly. Rovněž ale souhlasím s tím, že jako typicky slovenské jídlo bych určil halušky s brynzou. U typicky českého pokrmu bych pak vsadil spíše na svíčkovou.

Zdroj: Aqualand-moravia.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).