Hlavní navigace

Letní slevy v lékárnách: nakoupíte až o polovinu levněji

30. 7. 2012

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
I řetězce lékáren začaly nabízet akční slevy na své zboží. Průměrná sleva na léky je 20 %, ušetřit se dá až 49 %. Třeba lékárnička na dovolenou vyjde až o 600 Kč levněji.

Pro léto typické sezónní výprodeje letos zaplavily i sortiment volně prodejných léků. Průměrná sleva dosahuje 20 % a nejčastěji se vyskytuje u výrobků, které si lidé berou s sebou na dovolenou – například u přípravků pro opalování nebo ošetření ran. Celkově se slevy pohybují od 6 do 49 %. Vyplynulo to z analýzy společnosti Česká distribuční, která se zaměřila na slevové akce lékáren Lloyds, Dr. Max, Lékarna Schlecker a Mojelékárna.cz.

Už se stalo běžným jevem, že také řetězce lékáren využívají akční slevové nabídky a letáky, aby zákazníkům nabídly svůj sortiment.

K tématu: Je to jako v supermarketu, říká lékárník o tvorbě cen léků

„Podle naší analýzy se na lécích dá ušetřit až 49 %, průměrná sleva je 20 %. Léky jsou specifické zboží, jejich nákup si na rozdíl od jiného sortimentu lidé často nemohou odepřít. Pokud ale sledují akční nabídky a reklamní letáky, mohou i zde výrazně ušetřit,“ popisuje obchodní ředitelka České distribuční Michala Malčikovová.

Ve slevě jsou nejčastěji léky pro lepší zažívání

Slevy ale nemůžete čekat rovnoměrně rozložené napříč celým sortimentem, některé skupiny léků a přípravků jsou zastoupeny ve zvýhodněných nabídkách více, jiné méně či vůbec. „Slevy se týkají prakticky všech typů léků, aktuálně se však do jisté míry řídí letní sezónou. Nejčastěji zastoupeny jsou léky na potíže s trávením a přípravky pro opalování, nejvyšší průměrné slevy dosahují přípravky pro opalování, ošetření ran, nebo vitamíny,“ upřesnila výsledky šetření obchodní ředitelka.

Vyzkoušeli jsme: Když oběhnete lékárny, ušetříte desítky korun

Těm, kdo se chystají na dovolenou, nabízejí lékárny úsporu například při sestavení základní lékárničky na cesty. Náplasti a mast na ošetření ran, základní léky na tlumení horečky a trávicí potíže a krém na opalování by zákazník před slevou ve vybraných lékárnách pořídil za 1752 korun, se slevami ale může ušetřit i 30 %, tedy téměř 600 Kč.

Lékárnice radí, co by nemělo chybět ve vaší lékárničce na cesty

Analýzu slevových kampaní na léky provedla společnost Česká distribuční, která je největším distributorem reklamních letáků v Česku. Zdrojem informací byly slevové nabídky lékáren platné v červenci 2012.

Přečtěte si rozhovor: Léky samy o sobě nejsou špatné, ale jen když je použijeme tam, kde je třeba

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).