Hlavní navigace

Kvůli chřipce omezují nemocnice návštěvy

3. 2. 2011

Sdílet

Litomyšlská nemocnice omezila kvůli zvýšenému výskytu respiračních onemocnění návštěvy. ČTK to řekl ředitel Libor Vylíčil. Návštěvy už nejsou od 1. února povolené na některých odděleních pardubické nemocnice. Ostatní zařízení omezení zatím nevyhlásila.  „Dáváme primářům volnou ruku, jestli budou redukovat návštěvy například maximálně dvě osoby na jednoho pacienta denně. Chápeme, že na psychiku nemocných to není dobře, ale je nebezpečí epidemie,“ řekl Vylíčil. Podle něj by nemocnice nerada…

Litomyšlská nemocnice omezila kvůli zvýšenému výskytu respiračních onemocnění návštěvy. ČTK to řekl ředitel Libor Vylíčil. Návštěvy už nejsou od 1. února povolené na některých odděleních pardubické nemocnice. Ostatní zařízení omezení zatím nevyhlásila. 

„Dáváme primářům volnou ruku, jestli budou redukovat návštěvy například maximálně dvě osoby na jednoho pacienta denně. Chápeme, že na psychiku nemocných to není dobře, ale je nebezpečí epidemie,“ řekl Vylíčil. Podle něj by nemocnice nerada rušila plánované operace.

V pardubické nemocnici nelze navštěvovat pacienty oddělení ARO, na jednotce intenzivní péče a v geriatrickém centru s léčebnou dlouhodobě nemocných. 

Podle posledních údajů hygieniků stoupl počet nemocných v kraji o 40 procent na 1800 nemocných na 100 000 obyvatel.

Epidemii vyhlašují, když onemocní 2000 osob. Tuto hodnotu již překročily okresy Ústí nad Orlicí a Chrudim. 

VŠE, CO JSTE O CHŘIPCE CHTĚLI VĚDĚT: Seriál Chřipka – zas a znova

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).