Hlavní navigace

Kuřáci pozor, hrozí více nelegálních cigaret!

8. 10. 2010

Sdílet

Potravinářská komora kritizuje snahu Evropské komise přejít na jednotné balení cigaret. Bude to mít řadu negativních dopadů, mezi jinými omezení svobodné volby spotřebitele, ale zejména narůst nelegálních výrobků na trhu. Pokud budou krabičky vypadat stejně, bude velmi snadné napodobit legální výrobky. Spotřebitel tak bude vystaven přílivu nekvalitního a zdravotně rizikovějšího zboží.

Potravinářská komora kritizuje snahu Evropské komise přejít na jednotné balení cigaret. Bude to mít řadu negativních dopadů, mezi jinými omezení svobodné volby spotřebitele, ale zejména narůst nelegálních výrobků na trhu. Pokud budou krabičky vypadat stejně, bude velmi snadné napodobit legální výrobky. Spotřebitel tak bude vystaven přílivu nekvalitního a zdravotně rizikovějšího zboží.

Cchete přestat kouřit? Vsaďte na odbornou pomoc! 

Osmdesát procent dospělých kuřáků chce přestat kouřit. Sami jsou většinou bezradní a hned napoprvé se zlozvyku nezbaví. Jak se „léčí“ kouření a kdo má větší šanci? Čtěte v rozhovoru s MUDr. Evou Králíkovou, CSc. z Centra pro závislé na tabáku.

Dalším opatřením, které Evropská komise v současnosti zvažuje, je zákaz používání přísad při výrobě tabákových výrobků. Toto opatření taktéž povede k závažným negativním dopadům, kdy dojde k určité unifikaci chutě jednotlivých výrobků bez reálného dopadu na snížení škodlivin ve výrobcích. Toto opět vyústí v nárůst nelegálního obchodu a omezení svobodné volby výběru pro spotřebitele.

Varování Potravinářské komory před zavádějícími informacemi o přídatných látkách naleznete v tiskové zprávě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).