Hlavní navigace

Karlovský gastrofestival láká na farmářské trhy i na Michelinskou hvězdu

27. 9. 2011

Sdílet

Velká gurmánská akce se chystá na Zlínsku – 3. ročník gastrofestivalu nabídne mezinárodní farmářský trh i galavečeře se špičkovými kuchaři včetně držitele Michelinské hvězdy. Ve Velkých Karlovicích se 4. až 11. listopadu sjedou milovníci dobrého jídla i odborníci z oboru gastronomie. „Loňský ročník navštívily čtyři tisícovky lidí. Doufáme, že letos by jich mohlo být ještě víc, připravili jsme tedy ještě rozsáhlejší program, aby si opravdu všichni přišli na své. Například hlavní bod…

Velká gurmánská akce se chystá na Zlínsku – 3. ročník gastrofestivalu nabídne mezinárodní farmářský trh i galavečeře se špičkovými kuchaři včetně držitele Michelinské hvězdy.

Ve Velkých Karlovicích se 4. až 11. listopadu sjedou milovníci dobrého jídla i odborníci z oboru gastronomie. „Loňský ročník navštívily čtyři tisícovky lidí. Doufáme, že letos by jich mohlo být ještě víc, připravili jsme tedy ještě rozsáhlejší program, aby si opravdu všichni přišli na své. Například hlavní bod gastrofestivalu, takzvanou Gastro tour, rozšiřujeme z jednoho dne na dva a součástí bude poprvé i farmářský trh,“ láká Tomáš Blabla z pořádajícího turistického resortu Valachy.

„Vedle farmářů z Valašska jsme přizvali i výrobce z partnerských regionů Zlínského kraje v Itálii a ze slovenského pohraničí. Na osmi místech zřídíme gastro zastávky, vždy tématicky zaměřené na konkrétní produkty. Na jednom místě tak lidé budou moci ochutnat i zakoupit uzeniny z různých zemí od různých výrobců, jinde zase vína, destiláty či dezerty.“ Návštěvníci tak mohou porovnávat chutě jednotlivých zemí.

Přijede Michelinská hvězda

Lidé také budou moci navštěvovat místní hospody a ochutnávat jejich speciality. Svůj um návštěvníkům předvede několik špičkových kuchařů s vysokým odborným renomé z Česka, Slovenska a italského partnerského regionu Friuli.

Třešinkou na dortu je fakt, že v sobotu 5. 11. připraví galavečeři pro návštěvníky hotelu Horal držitel prestižní Michelinské hvězdy Alessandro Gavagna, šéfkuchař italské restaurace Al Cacciatore della Subida. Svůj um předvede i při nedělní kuchařské show. „Michelinská hvězda je dnes všeobecně vnímána jako nejprestižnější uznání kvality restaurace a hlavně jejího šéfkuchaře, je snem každého šéfkuchaře. V Česku se jí honosí jediná restaurace. Ve Zlínském kraji je to pro gurmány vůbec první příležitost ochutnat, jak vaří michelinský kuchař,“ říká Tomáš Blabla. Další informace www.valachy.cz.

Karlovský gastrofestival vyvrcholí 11. listopadu uvedením Svatomartinského vína.

Předběžný program Karlovského gastrofestivalu:

  • 4. – 6. 11. – Galavečeře
  • 5. – 6. 11. – Gastro tour s farmářským trhem
  • 5. – 6. 11. – Barmanské večery, kuchařské show
  • 6. 11. – Soutěž o nejlepší valašský frgál
  • 10. 11. – Menu z exotického hmyzu (entomofágie)
  • 11. 11. – Křest svatomartinského vína

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).