Hlavní navigace

Názory k článku Jsou morbidně obézní. Jídlo je zabíjí

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 3. 2018 19:23

    bez přezdívky

    Ty "opravy" žaludku jsou jen dočasná řešení, člověk se stejně nakonec roze.žere, chce to prostě celoživotní rozumné stravování. Názornou ukázkou je např. s. Chovanec, tomu ta bandáž pomohla zase jen k dalším mnoha kilům navíc...

  • 19. 3. 2018 10:11

    thr

    Osobně nevěřím, že se do stavu v článku zmíněné "morbidní obezity" s hmotností nad 200kg dá dostat pouze nezdravým způsobem života s přejídáním.
    Sám sice žiju značně nezdravě a obézní jsem dost, ale tím myslím stav, kdy bych měl vážit něco přes 70kg a mám něco přes 100kg. Ale vůbec si neumím představit, co bych musel udělat abych přibral dalších 100kg - to bych se musel s jídlem fakt úplně zbláznit a i tak o tom dost pochybuji.
    Podle mého názoru tohle musí být u prakticky všech takto extrémně obézních podloženo výraznou genetickou dispozicí, kdy prostě tloustnou velmi snadno. Když se pak následně začnou třeba kvůli nějakým psychickým problémům hodně přejídat, tak bude výsledek viz článek.

  • 19. 3. 2018 16:34

    bez přezdívky

    Navázal bych na příspěvek nade mnou.

    Myslím si, že nejen, že je velmi obtížné (aspoň pro mou fantazii) ke své nadváze 40 kg nabrat dalších 100, 150 nebo 200! Ale navíc že to již člověk nezvládne sám. Proč? Prostě proto, že se sám neobslouží, nenakoupí, dokáže jen ležet, cpát se a tloustnout. Nedostanete se na záchod, do obchodu, do koupelny, prostě nikam, otočit se na své vlastní posteli je problém a to nemluvím o věcech jako je intimita atd. Jedinou výhodu má dnešní svět pro takové lidi snad jen v tom, že přes různé sociální sítě a chaty nemusíte být sociálně izolovaní. Ale jinak jste naprosto závislý na nějakém "otrokovi", který pro vás slouží.

    A tak si myslím, že do jisté míry (váhy) je to problém těch lidí, od jisté váhy už jejich okolí a to ne na rovině, kdy by vám měli říct, že je něco špatně, ale především na rovině toho, že vám slouží a v podstatě vás vykrmují!

  • 19. 3. 2018 17:41

    bez přezdívky

    Tohle je opravdu morbidní, morbidní obezita, morbidní lidé, morbidní článek. Je až neuvěřitelné, kam se lidé mohou prožrat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).