Hlavní navigace

Jarní trhy v Pražské tržnici - sazenice a čerstvá zelenina

5. 5. 2011

Sdílet

V Pražské tržnici, hale 22, se naplno rozběhly Jarní trhy, které probíhají od dubna do konce května. Tradiční sortiment zeleninového tržiště se rozrůstá o jarní produkty pěstitelského charakteru. Pražané tak kromě zeleniny a ovoce mohou už nyní denně vybírat z ohromného množství sazenic zeleniny, trvalek, skalniček, bylinek, okrasných dřevin a stromků přímo od pěstitelů.

V Pražské tržnici, hale 22, se naplno rozběhly Jarní trhy, které probíhají od dubna do konce května.

Tradiční sortiment zeleninového tržiště se rozrůstá o jarní produkty pěstitelského charakteru. Pražané tak kromě zeleniny a ovoce mohou už nyní denně vybírat z ohromného množství sazenic zeleniny, trvalek, skalniček, bylinek, okrasných dřevin a stromků přímo od pěstitelů.

Radost ale mají i ti, kteří netrpělivě čekají na první letošní českou zeleninu. Milovníci českých produktů mohou v hale 22 již nyní nakupovat ředkvičky, kopr, koriandr, špenát, ranou cibulku, pórek či reveň. České produkty malopěstitelů seženete například u Miroslava Málka, pěstitele z Brandýsa nad Labem nebo Jiřího Hejly z Mělnicka.

Stálé farmářské a zeleninové tržiště najdete v hale 22 v Pražské tržnici v Holešovicích, a každou druhou sobotu v měsíci na přilehlých prostorách také farmářský trh (Holešovický farmářský trh).

Stálý trh nabízí na 85 stánků drobných pěstitelů nabízejích denně čerstvou zeleninu a ovoce, med, koření, sýry, vejce atd. Je otevřený denně kromě neděle. Farmářské trhy pak běžný sortiment obohatí o domácí uzeniny, mléčné výrobky, pečivo, víno, mošty, medové produkty apod.

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).