Hlavní navigace

Jarmark v Dobříši s „férovou snídaní“

12. 5. 2011

Sdílet

Přijďte se nasnídat na dobříšské náměstí! Spojí se tu dvě akce – jarmark regionálních produktů a fair trade snídaně. Tuto sobotu 14. května proběhne v Dobříši druhý jarmark regionálních produktů v letošním roce. Jarmark ožije malováním s dětmi na trička a tašky. Trika bude možné vytvořit i přímo zakoupit na místě nebo budou „vydražena“ na benefici při Svatebním květinovém dni, který se bude konat pod záštitou města Dobříše 28. května na zámku (z výtěžku, který zdvojnásobí Nadace Divoké husy, se…

Přijďte se nasnídat na dobříšské náměstí! Spojí se tu dvě akce – jarmark regionálních produktů a fair trade snídaně.

Tuto sobotu 14. května proběhne v Dobříši druhý jarmark regionálních produktů v letošním roce. Jarmark ožije malováním s dětmi na trička a tašky. Trika bude možné vytvořit i přímo zakoupit na místě nebo budou „vydražena“ na benefici při Svatebním květinovém dni, který se bude konat pod záštitou města Dobříše 28. května na zámku (z výtěžku, který zdvojnásobí Nadace Divoké husy, se pořídí speciální herní prvky pro zdravotně hendikepované a seniory na hřiště u Pastoračního centra sv. Tomáše a MC Dobříšek).

Atmosféru také zpříjemní jazzový hudební doprovod. Seznam regionálních prodejců, kteří se jarmarku zúčastní, najdete na webových stránkách města Dobříše.

Férová snídaně ve vašem městě

Mimo jiné se právě v tomto dni (každoročně druhou sobotu v květnu) koná Světový den pro fair trade.

Letošní rok v tento den proběhne v různých městech po celém světě  akce s názvem Férová snídaně ve vašem městě. „Rozhodli jsme se tyto dvě akce spojit. Nabídneme fair trade kávu, čaj, banány a k snídani si mohou lidé na Jarmarku zakoupit třeba čerstvé koláče…a společně posnídat,“ říká Mgr. Lenka Mašková, projektová manažerka Městského úřadu Dobříš.


Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).