Hlavní navigace

Jaké jsou nejčastěji padělané značky v Pražské tržnici?

24. 6. 2010

Sdílet

Nákupy na tržištích jsou oblíbené díky nižším cenám. Chcete-li se ale chlubit opravdu originální značkou, nebo prostě mít jakousi záruku kvality, která by u renomovaných výrobců měla být samozřejmostí, tržišti se obloukem vyhněte. Proč? Pravděpodobně si přinesete padělek. Nedávná kontrola České obchodní inspekce v Pražské tržnici, zaměřená na nabídku a prodej zboží porušující některá práva k duševnímu vlastnictví, odhalila celkem 581 ks výrobků porušující některá práva duševního vlastnictví v…

Nákupy na tržištích jsou oblíbené díky nižším cenám. Chcete-li se ale chlubit opravdu originální značkou, nebo prostě mít jakousi záruku kvality, která by u renomovaných výrobců měla být samozřejmostí, tržišti se obloukem vyhněte.

Proč? Pravděpodobně si přinesete padělek. Nedávná kontrola České obchodní inspekce v Pražské tržnici, zaměřená na nabídku a prodej zboží porušující některá práva k duševnímu vlastnictví, odhalila celkem 581 ks výrobků porušující některá práva duševního vlastnictví v celkové hodnotě originálních výrobků cca 1 867 050,– Kč.

Fórum: Proč kupujeme padělky?

Počítáte při nákupu „originálních“ značek na tržišti automaticky s tím, že se jedná o padělek? Zapojte se do diskuse.

Předmětem zajištění byly zejména textilní výrobky, hodinky a výrobky kožené galanterie označené převážně ochrannými známkami Armani, PRADA, Gucci, Louis Vuitton, Rado, Dolce&Gabbana, Gues, Peak, Pepe Jeans, Samsøe, Rolex, Diesel, Ed Hardy, Puma, Chanel, Burbbery, Levis, Play boy, Lacoste, Replay a Hugo Boss.

Nebo platí „Čím víc pruhů, tím víc Adidas“?

Čtěte téma: Nenechte se zruinovat nákupem dětského oblečení

Jednou z možností, jak ušetřit na dětském oblečení, je vyrazit do zahraničí. Poradíme vám také, jak levně nakoupit v Česku. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).