Hlavní navigace

Italský lékař tvrdí, že naklonoval tři děti

4. 3. 2009

Sdílet

Kontroverzní italský gynekolog Severino Antinori uvedl, že metodou klonování přivedl na svět tři děti. V rozhovoru pro dnešní vydání týdeníku Oggi upřesnil, že dětem je devět let, žijí ve východní Evropě a jsou zcela zdravé. Informovala o tom agentura ČTK. Poprvé se o klonovaní jako možnosti, jak vytvořit lidskou bytost, zmínil Antinori už před pěti lety. Tehdy ale neposkytl žádné přesnější údaje a ani nesdělil, že k tomuto experimentu došlo pod jeho vedením.  „Přispěl jsem technikou lidského…

Kontroverzní italský gynekolog Severino Antinori uvedl, že metodou klonování přivedl na svět tři děti. V rozhovoru pro dnešní vydání týdeníku Oggi upřesnil, že dětem je devět let, žijí ve východní Evropě a jsou zcela zdravé. Informovala o tom agentura ČTK.

Poprvé se o klonovaní jako možnosti, jak vytvořit lidskou bytost, zmínil Antinori už před pěti lety. Tehdy ale neposkytl žádné přesnější údaje a ani nesdělil, že k tomuto experimentu došlo pod jeho vedením.  „Přispěl jsem technikou lidského klonování k narození třech dětí. Jde o dva chlapce a jedno děvče, kterým je nyní devět let. Narodily se zcela zdravé a i teď je jejich zdravotní stav vynikající,“ prohlásil Antinori.

V minulosti na sebe Antinori strhl světovou pozornost, když svými lékařskými metodami umožnil starším ženám, aby mohly rodit děti. Díky jeho revolučním technikám, které se podle některých kritiků pohybují na hranici zákona, přivedla v roce 1994 tehdy 63letá žena na svět zdravého potomka. K záležitost kolem klonovaných dětí italský vědec řekl, že použil metodu laboratorního oplodnění buněk budoucích rodiček, konkrétně techniku zvanou „přenos jádra“.


Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).