Hlavní navigace

Italský farmářský festival: České farmáře vystřídají Italové

22. 5. 2012

Sdílet

Italští farmáři přivezou z Cilenta svoje poklady. Osobně je nabídnou Čechům na Farmářském tržišti Jiřák.  Gusto del Cilento/Chuť kraje Cilento je exkluzivní italský farmářský festival pořádaný městskou částí Praha 3, kde budou své výrobky prodávat sami italští výrobci a farmáři ze slunného Cilenta (Campania, Itálie).  V pátek 25. a sobotu 26. května 2012 se vždy od 8 do 21 hodin farmářské tržiště na náměstí Jiřího z Poděbrad změní v Mercato del Cilento, kde budou moci Pražané ochutnat…

Italští farmáři přivezou z Cilenta svoje poklady. Osobně je nabídnou Čechům na Farmářském tržišti Jiřák. 

Gusto del Cilento/Chuť kraje Cilento je exkluzivní italský farmářský festival pořádaný městskou částí Praha 3, kde budou své výrobky prodávat sami italští výrobci a farmáři ze slunného Cilenta (Campania, Itálie).  V pátek 25. a sobotu 26. května 2012 se vždy od 8 do 21 hodin farmářské tržiště na náměstí Jiřího z Poděbrad změní v Mercato del Cilento, kde budou moci Pražané ochutnat originální potraviny a výpěstky úrodného a hornatého kraje v italském regionu Kampánie. Prodávat je zde bude osobně 20 italských rodin.

„Ta myšlenka vznikla, když jsme ukazovali italským partnerům naše farmářské tržiště na náměstí Jiřího z Poděbrad během jejich loňské návštěvy na žižkovské radnici.  Cilento je zajímavým zemědělským regionem a proto se ten nápad na mimořádné italské farmářské tržiště přímo nabízel. Na dva dny se tak pokusíme přenést atmosféru tradičních středomořských tržišť přímo do centra Prahy včetně originálních hudebních a tanečních formací z Cilenta,“ uvedl zástupce starosty Prahy Pavel Sladkovský.

Italští výrobci a farmáři přivezou a osobně budou prodávat to nejlepší ze své země, jako například: Artyčoky, fenykl, bílé fíky, ale také citrusy nebo bůvolí mozzarelu, riccotu či špičkové uzeniny z divokých prasat, olivy a samozřejmě typické odrůdy vín, likéry (Limoncello), marmelády (třeba z červené cibule), medy (třeba eukalyptový), olivový olej (mimořádně chutný) anebo také ančovičky a mnoho dalšího…

Prodej bude probíhat přímo ve stáncích farmářského tržiště na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze 3 za české koruny. A že nemluvíte italsky? Žádný problém. Studenti česko-italského gymnázia, coby tlumočníci budou u každého stánku držet službu a pomohou zákazníkům s konverzací s Italy.

„Vychutnejte si mimořádný gastronomický zážitek srdce středomořské kuchyně a slavné středomořské diety! Jedinečnou atmosféru doplní živá hudba – originální hudební a taneční formace samozřejmě z Cilenta!“ zve organizátor festivalu Jiří Sedláček z o. s. Archetyp, pořadatel farmářských trhů Jiřák a Náplavka. O teplou italskou kuchyni se postarají restaurace Aromi a Soave di Aureole, o pravou italskou kávu pak mistr kávy, barista – školitel, Roberto Trevisan ze Školy kávy. 

Termíny, aktuality, vyhledávání v celé ČR: Vitalia.cz/FAR­MÁŘSKÉ TRHY

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).