Hlavní navigace

Farmářské trhy v Plzni podruhé s ještě bohatší nabídkou místních potravin

24. 6. 2010

Sdílet

Aktuální termíny, informace a zajímavosti najdete na Vitalia.cz pod heslem FARMÁŘSKÉ TRHY Přehled všemožných farmářských, venkovských a dalších trhů, pravidelně aktualizované termíny, sortiment, články k tématu… Druhé Plzeňské farmářské trhy se uskuteční v sobotu 26. června 2010 na nádvoří hotelu Gondola od 8 do 13 hodin. 

Aktuální termíny, informace a zajímavosti najdete na Vitalia.cz pod heslem FARMÁŘSKÉ TRHY

Přehled všemožných farmářských, venkovských a dalších trhů, pravidelně aktualizované termíny, sortiment, články k tématu…

Druhé Plzeňské farmářské trhy se uskuteční v sobotu 26. června 2010 na nádvoří hotelu Gondola od 8 do 13 hodin. 

Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola za finanční podpory Nadačního fondu Zelený poklad.

Farmářské trhy se budou konat na stejném místě až do října 2010 vždy poslední sobotu v měsíci (28. 8., 25. 9., 30. 10. – vyjma měsíce července). Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015.

Jak dopadly první farmářské trhy?

V sobotu 29. května se odehrály první Plzeňské farmářské trhy. „Ihned po začátku v 8 hodin se nádvoří hotelu Gondola začalo plnit lidmi a tento stav trval až do zhruba 13 hodin. Počet návštěvníků prvních Plzeňských farmářských trhů odhadujeme na 2000,“ sdělil koordinátor trhů Tomáš Popp z o.s. ENVIC.

Své produkty nabídlo 14 vystavovatelů, kteří prodávali zeleninu, mléčné výrobky, vejce, pečivo, jablka a mošty, rukodělné výrobky apod. V průběhu farmářských trhů se uskutečnily i dvě besedy. První na téma Šumava – originální produkt a druhá o Místních výrobcích ze západu Čech. Občanské sdružení ENVIC připravilo hry a aktivity nejen pro děti, informační materiály z různých oblastí životního prostředí. MAS – Český Západ – Místní partnerství prostřednictvím informačního stánku prezentovalo svoji činnost a především originální Místní výrobky ze západu Čech. Hotel Gondola nabízel farmářské menu v chlebovém bochníku. „Zájem veřejnosti je pro nás závazkem zvyšovat počet vystavovatelů, kteří nabídnou širší sortiment kvalitních, místních výrobků. Na jaře 2011 pravděpodobně zvýšíme i frekvenci pořádání trhů. Ideálním modelem se jeví trhy jednou za 14 dní nebo jednou týdně,“ dodává Popp.

Druhé farmářské trhy v Plzni budou bohatší 

„Návštěvníkům prvních farmářských trhů jsme slíbili širší sortiment potravin a větší prodejní prostor. Tomuto slibu dostojíme. Už v tuto chvíli máme potvrzených 25 prodejců,“ vysvětluje Popp.

Jedná se především o přímé pěstitele, chovatele a zpracovatele z Plzeňského, Karlovarského a Jihočeského kraje. V sobotu 26. června se mohou návštěvníci těšit například na jahody z Plzně, čerstvé mléko z Líšťan (mléčný automat), žampiony z Kaznějova, slané tyčinky z pekařství Rendl, uzenářské výrobky ze Železné Rudy, zeleninu z Litoměřicka, sýry (kravské, ovčí, kozí) z horského statku Abertamy, farmy Belina i Březí, vynikající perníčky, slepičí i křepelčí vajíčka z ekologického chovu, šumavské zelňáky, na maso s certifikátem bio z okolí Plzně a Šumavy a v neposlední řadě na med z Černošína.

Kompletní seznam prodejců je umístěn na www.plzensketrhy­.cz.

Aktuální termíny, informace a zajímavosti najdete na Vitalia.cz pod heslem FARMÁŘSKÉ TRHY

Přehled všemožných farmářských, venkovských a dalších trhů, pravidelně aktualizované termíny, sortiment, články k tématu…

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).