Hlavní navigace

Farmářské trhy i ve Šluknovském výběžku

18. 4. 2011

Sdílet

V prostoru varnsdorfského pivovaru Kocour se uskuteční farmářské trhy obohacené o chovatelský a zahradnický jarmark. Občanské sdružení MAS ŠLUKNOVSKO ve spolupráci s pivovarem KOCOUR pořádá první farmářské trhy ve dnech 13. a 14. května. Dále se budou konat na stejném místě až do října 2011. V nabídce by měl být široký sortiment potravin a výrobků přímo od farmářů či český výrobců a řemeslníků z okolí.

V prostoru varnsdorfského pivovaru Kocour se uskuteční farmářské trhy obohacené o chovatelský a zahradnický jarmark.

Občanské sdružení MAS ŠLUKNOVSKO ve spolupráci s pivovarem KOCOUR pořádá první farmářské trhy ve dnech 13. a 14. května. Dále se budou konat na stejném místě až do října 2011.

V nabídce by měl být široký sortiment potravin a výrobků přímo od farmářů či český výrobců a řemeslníků z okolí.

Na trzích a jarmarku se mohou kupující a návštěvníci těšit na bohatý výběr potravin, uzenin, vín, pečiva, sezónní zeleniny a ovoce," říká Petr Heinrich z MAS Šluknovsko, koordinátor trhů. "Vedle toho, budou připraveny ukázky vzniku rukodělných výrobků, jako je výroba šperků, dřevěných figurek, šití patchworku, malování na textil a keramiku, zdobení perníčků a jiné ukázky. Pro malé návštěvníky máme po oba dva dny připravenu ukázku zemědělské techniky, kterou si budou moci sami tzv. osahat a uvidí i živá zvířátka, jako jsou kozy, koně, ovce, berani a slepičky. Sortiment se bude samozřejmě měnit v závislosti na ročním období a momentální nabídce konkrétních farmářů.

Farmářské trhy Šluknovska najdete také na internetu. Na adrese www.trhy.estran­ky.cz zájemci najdou nejenom seznam prodejců, řemeslníků a chovatelů, ale i informace o programu jednotlivých trhů. Seznam bude doplňován dle průběhu jednání s jednotlivými výrobci, farmáři, prodejci a řemeslníky, kteří zde najdou i prostor pro preszentaci. Další zájemci se mohou stále hlásit.

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).