Hlavní navigace

Farmářské trhy Černý Most seznamují s hraškou

15. 6. 2012

Sdílet

Na farmářský trh na Praze 9 přijedou výrobci hrašky. Celý den budou ukazovat, k čemu je hraška dobrá, co umí a jak je zdravá.  Dnešní tradiční farmářský trh u zastávky metra Černý Most je ve znamení hrašky. Je to sypká hmota připomínající mouku, jejíž základ spočívá v umletém ochuceném hrachu. Lze v ní obalovat řízky a nahradit tak klasický trojobal, lze ji přidávat do jídla, lze v ní obalovat smaženou zeleninu, ovoce apod.

Na farmářský trh na Praze 9 přijedou výrobci hrašky. Celý den budou ukazovat, k čemu je hraška dobrá, co umí a jak je zdravá. 

Dnešní tradiční farmářský trh u zastávky metra Černý Most je ve znamení hrašky. Je to sypká hmota připomínající mouku, jejíž základ spočívá v umletém ochuceném hrachu. Lze v ní obalovat řízky a nahradit tak klasický trojobal, lze ji přidávat do jídla, lze v ní obalovat smaženou zeleninu, ovoce apod.

Z Brna přijedou výrobci a budou zájemcům celý den demonstrovat, k čemu je hraška dobrá, co umí a jak je zdravá. 

„Naši zelináři z Farmy Křenek, Zeman a Tišice vás zásobí mladou mrkvičkou, květákem, okurkami, mladým česnekem, bramborami, zelím, kedlubnami, ředkvičkami, a taky u nich dostanete svazky cibulky modré i bílé, koriandr, červenou řepu, petržel plocholistou, kudrnku a další čerstvou a dobrou zeleninu,“ vypočítávají dále pořadatelé z o.s. Pod Platany.

Alespoň základní nápovědou při nákupu českého ovoce nebo zeleniny je orientace v termínech sklizně a prodeje. Stáhněte si náš KALENDÁŘ ČESKÉHO OVOCE A ZELENINY a budete mít alespoň představu o tom, kdy se prodává česká zelenina a ovoce – ať už čerstvá nebo ze skladu.

Řeznictví a uzenářství Kořínek z Pardubicka nabídne přední hovězí, vepřová kolena, klobásy, párky a špekáčky a další dokonalé uzenářské výrobky a obdobně Uzeniny Novotný ze Staré Boleslavi, kde dostanete velký výběr grilovacích klobás a taky taliány.

Pekařství Štefan a Řemeslné pekárny přivezou spoustu druhů chleba, pečivo, pletence, kapsičky, dalamánky a taky výborné koláče a koláčky.

Po pauze budou opět Kůrovky – pražené mandle, oříšky a lupínky. „A konečně budeme nabízet i dobré espreso s malým posezením,“ říká pořadatel. „Ale bude tu i další nabídka potravin a my doufáme, že si vyberete a z nakoupených lahůdek budete mít radost.“

A samozřejmě tu budou i kytičky, řezané květiny, keříky a sazenice všeho druhu.

Termíny, aktuality, vyhledávání v celé ČR: Vitalia.cz/FAR­MÁŘSKÉ TRHY

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).