Hlavní navigace

S Klasou na farmě, už tuto sobotu v Podbeskydí

22. 8. 2012

Sdílet

Na rodinné farmě v Podbeskydí to už tuto sobotu bude připomínat mraveniště. V sobotu 25. srpna se tam totiž budou konat Farmářské slavnosti „S Klasou na farmě“. Na ekologické farmě Koňakov rodiny Kotajných si na své přijdou jak děti, tak jejich rodiče. Součástí celodenních slavností jsou totiž soutěže, kvízy a tvořivé dílny. Příchozím se naskytne i možnost nakoupit a ochutnat farmářské produkty.

Na rodinné farmě v Podbeskydí to už tuto sobotu bude připomínat mraveniště. V sobotu 25. srpna se tam totiž budou konat Farmářské slavnosti „S Klasou na farmě“.

Na ekologické farmě Koňakov rodiny Kotajných si na své přijdou jak děti, tak jejich rodiče. Součástí celodenních slavností jsou totiž soutěže, kvízy a tvořivé dílny. Příchozím se naskytne i možnost nakoupit a ochutnat farmářské produkty.

Celou akci pořádá česká národní značka Klasa, Asociace soukromého zemědělství ČR a Park Tři věže. Farmářských slavností se pravidelně účastní až pět tisíc návštěvníků a v Moravskoslezském kraji budou zcela poprvé. Pokud váháte, kde strávit předposlední srpnovou sobotu, už nemusíte. Děti si v Koňákově zasadí vlastní podzimní kytičku do vlastnoručně vymalovaného květináčku, naplní pytlíček voňavými poutpurami, ozdobí skleničku barevnými obilovinami anebo vyrobí podtácek s letním motivem. Součástí naučného a zábavného dne je i farmářská stezka, na které vás čekají hádanky a kvízy ze života farmáře, budete určovat bylinky a poznávat naše národní bohatství. Do her se mohou zapojit všichni bez rozdílu věku.

Co se samotné farmy týče, seznámíte se všemi druhy zvířat i s ekologickým chodem farmy. Nepřijdete ani o přehlídku zemědělských strojů, výstup na rozhlednu a ukázky ze života prvních moravských zemědělců.

A když začne kručet v žaludku, můžete si dopřát bio angus polévku, nadívanou krůtu, jelítka se zelím, sele na rožni, farmářskou klobásku ze tří druhů mas nebo steak a guláš s angus masa.

V sobotu 25. srpna od 10 do 16 hodin se na farmě Koňakov u Českého Těšína, Farmářské slavnosti „S Klasou na farmě“.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).