Hlavní navigace

Farmářské slavnosti odstartují na mléčné farmě v jižních Čechách

18. 4. 2012

Sdílet

Série Farmářských slavností pokračuje i v letošním roce. Veřejnost letos jako první přivítá farma rodiny Bůžkových v Chlumečku u Křemže v Jihočeském kraji, která se specializuje na výrobu mléka. V sobotu 28. dubna se tak mohou rodiny s dětmi těšit na tvůrčí dílny, farmářskou stezku, archeologickou vesničku, domácí zvířata či rýžování zlata. Nebude chybět ani tanec, bubnování a spousty pochoutek a čerstvých potravin od místních farmářů.

Série Farmářských slavností pokračuje i v letošním roce. Veřejnost letos jako první přivítá farma rodiny Bůžkových v Chlumečku u Křemže v Jihočeském kraji, která se specializuje na výrobu mléka.

V sobotu 28. dubna se tak mohou rodiny s dětmi těšit na tvůrčí dílny, farmářskou stezku, archeologickou vesničku, domácí zvířata či rýžování zlata. Nebude chybět ani tanec, bubnování a spousty pochoutek a čerstvých potravin od místních farmářů.

Termíny, aktuality, vyhledávání v celé ČR: Vitalia.cz/FAR­MÁŘSKÉ TRHY

Letošní Farmářské slavnosti se budou konat na šesti rodinných farmách, a to postupně od dubna do října. První akce vypukne poslední dubnovou sobotu v jižních Čechách. Rodinná farma v Chlumečku u Křemže chová zhruba 180 krav včetně telat a specializuje se na výrobu mléka. Kromě domácích zvířat, ukázky zemědělských strojů a zajímavých informací ze života na mléčné farmě připravili i letos pořadatelé pro návštěvníky pestrý program, a to nejen pro děti, ale i dospělé. „Během slavností nechceme návštěvníky pouze provést po statku a umožnit jim poznat život na venkově, ale také je pobavit. Snažíme se, aby lidé strávili u farmáře příjemný den a rádi se k němu třeba i vraceli. Proto je součástí akcí i bohatý program her a naučných stezek,“ vysvětlila Helena Neumannová z pořádající společnosti Park Tři Věže.

Na své si přijdou i milovníci dobrého jídla a pití. Návštěvníci se mohou těšit na stánky farmářů z okolí, od kterých budou moci ochutnat místní speciality nebo si je zakoupit s sebou domů. „Cílem Farmářských slavností je také zvýšit zájem lidí o kvalitní tuzemské potraviny a podpořit drobné zemědělce v jednotlivých regionech. Většina lidí totiž netuší, kolik zajímavých statků v jejich okolí funguje, a to navíc s prodejem výrobků přímo ze dvora,“ říká Josef Stehlík, předseda Asociace soukromého zemědělství ČR.

Farmářské slavnosti pořádá Ministerstvo zemědělství ČR ve spolupráci s Asociací soukromého zemědělství ČR a společností Park Tři Věže. Vstupné je pro všechny zdarma.

Více o slavnostech na www.parktrive­ze.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).