Hlavní navigace

Názory k článku Anglie chce e-cigarety na předpis a do nemocnic

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 2. 2018 9:10

    thr

    Se škodlivostí tabáku je to trochu složitější, bohužel ale protikuřácká hysterie velmi zkomplikovala seriózní výzkumy (případný pozitivní výsledek je okamžitě terčem útoků a podezřívání z podplacení tabákovými firmami).
    Nicméně z dostupných dat se zdá, že závislost na nikotinu je možná dokonce mírně prospěšná - pozitivní vliv na rovnováhu serotoninu a dopaminu, možný pokles rizika Alzheimerovy choroby atd. Negativní dopady jsou dány vyloženě vedlejšími dopady spalování a "kouře", tady je škodlivost doložená dobře (i když možná poněkud nadsazená).

    Vychází mi z toho názor, že vyšší tolerance vůči moderním alternativám cigaret jako je elektronická s vaporizerem nebo méně rozšířené s použitím pravého tabáku, ale bez hoření jen s nahříváním by vůbec nebyla od věci dokonce i v případě, že by se skutečně našel jistý počet lidí, kteří by naopak s kouřením začali, ovšem ve formě "bezkouřové". Pokud by to vedlo naopak k dalšímu poklesu "pravých kuřáků", tak by celková bilance vycházela jednoznačně přínosně.

  • 23. 2. 2018 7:57

    bez přezdívky

    A proč ne? Nic proti elektronickým cigaretám nemám ba naopak. Kouřím jednu od vapour 2 už asi rok a půl a shledala jsem zatím jen pozitiva na rozdíl od cigaret. Po těch člověk celkově zapáchá, nehty žloutnou a na zdraví to taky nepřidává. Tím nechci říkat, že jsou elektronické neškodné ale o několik tisíc méně škodlivých látek v sobě e-liquidy mají a to už je pro mě dost. Takže také bych to povolila ne jen v nemocnicích ale i třeba v restauracích.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).