Hlavní navigace

Dva pohledy na ženské časopisy

31. 5. 2010

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
FEJETON – Mohou ženu naučit vařit a starat se o to, aby v padesáti vypadala na třicet. To je ta příjemnější stránka věci. Drby a návody, jak utratit co nejvíc peněz, jsou už méně pozitivní.

Před lety neexistovaly takzvané ženské časopisy v podobě, jak je známe dnes. Buď šlo o zábavné čtení připomínající červenou knihovnu a dnešní bulvár, nebo vycházely plátky, které měly připravit nevěstu na věrnou cestu životem po boku budoucího manžela. Současnost je jiná, vydavatelé se snaží nacpat všechno do jednoho časopisu, a tak se hospodyňky musejí trápit u obrázků celebrit a jejich opaky trpně přehlížejí ty části magazínu, kde se píše o boji proti inkoustovým skvrnám.


Autor: Isifa.cz

Dříve se vědomosti o domácnosti dědily z generace na generaci. Nyní na to není čas, takže se dívky učí vařit z časopisů, a při tom jsou rušeny bulvárním obsahem. Naopak ty slečny, které raději objednají k večeři něco prostřednictvím donáškové služby, nad recepty ohrnují nos.

Dříve jsem se na ženské časopisy díval skrz prsty, rady, jak sbalit milionáře, mi nepřišly moc košer. Co si počneme my ostatní, kde seženeme nevěstu, když jim všude cpou do hlavy, že se musejí vdát za boháče? Ovšem ty stránky, na kterých se řeší, jak správně používat kosmetiku nebo jak doma uklízet, mi přijdou velmi přínosné. Kde se to mají chudinky ženy naučit, když jejich maminky je v tomto zanedbávají, nebo na to nemají čas?

Čtěte téma: Je normální, aby se o sebe muži starali?

„Mít mastné ruce, případně obličej, mi přijde krajně nepříjemné a nechutné…“

Sbal si svého milionáře

Možná i těm děvčatům, které stránky věnující se péči o domácnost a manžela rychle přelistují, v hlavě z pro ně tolik nezajímavého obsahu něco utkví. Snad jsem příliš velký optimista, ale skutečně tomu věřím. S trochou nadsázky mohu ale prohlásit, že na druhou stranu jsou ženské časopisy zlo, které ženy odvádí od práce a nenápadně jim do hlav podsouvá myšlenky na opuštění manžela s vidinou sbalení milionáře.

Ale vážně, pokud se na tyto časopisy díváme jako zdroj zábavy a pokud s nimi ženy netráví většinu času, nemůžeme proti nim nic mít. Koneckonců, to by nám dámy mohly vyčítat sledování fotbalu v televizi, to nám mužům přece také nic dobrého nedá. A je potřeba zmínit i mužské časopisy, které se také nevěnují domácímu kutilství, ale rychlým vozům (které si stejně většina z nás nekoupí) a fotografiím nahotinek, což pochopitelně ženy musí štvát ještě více než nás ty jejich společenské rubriky.

Koho podle vás zajímají společenské rubriky a drby o celebritách?

Čtěte téma: Jste hrdý, že jste Čech, Čech, Čech?

Hokej a národní hrdost z pohledu ženy

Už nejsem tolik proti

Pravda je, že proti ženským časopisům se dost brojí, prý ženy neposunou dál. A co my muži, my se snad posunujeme dál četbou sportovních rubrik? Pokud budou ženské časopisy alespoň trochu vyvážené, můžeme být rádi, že se kromě drbů ženy dozvědí i něco praktického do života. S tím, jak stárnu, se prostě můj pohled na tyto časopisy mění, už nejsem tolik radikální odpůrce.

Ženy i muži mají to své a navzájem se jim to nemusí líbit, tak to prostě je a nezmění se to. Buďme tolerantní a chápaví, jelikož tento postoj by měl přinést toleranci a pochopení i směrem k nám. A nejenom kvůli tomu, jak už bylo řečeno, zmíněné časopisy občas přinesou i zajímavé informace. Třeba návod, jak vyčistit kravatu, kterou jsme si my, muži, zaplácali omáčkou při obědě doplněném četbou sportovní rubriky…

Co si o tzv. ženských časopisech myslíte vy? Ženy? Muži?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je kromě jiného internetový publicista, více informací najdete v jeho profilu na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).