Hlavní navigace

Dráhy dnes mění jízdní řád.

15. 6. 2009

Sdílet

České dráhy dnes mění jízdní řád. Někde spoje přibudou, jinde je dopravce naopak kvůli malé vytíženosti zruší. U některých vlaků se mění odjezdy. Informuje o tom server Aktuálně.cz Po dnešku také začne jezdit nový spoj na sever Moravy a do Slezska; páteční posilové pendolino z Prahy pojede pod názvem Sprinter bez zastávek až do Ostravy a dále nově až do Třince, dosud jezdí nejdál do Bohumína.

České dráhy dnes mění jízdní řád. Někde spoje přibudou, jinde je dopravce naopak kvůli malé vytíženosti zruší. U některých vlaků se mění odjezdy. Informuje o tom server Aktuálně.cz

Po dnešku také začne jezdit nový spoj na sever Moravy a do Slezska; páteční posilové pendolino z Prahy pojede pod názvem Sprinter bez zastávek až do Ostravy a dále nově až do Třince, dosud jezdí nejdál do Bohumína.

Zřejmě o největší počet spojů přijde Vysočina, kraj nechce hradit málo vytížené, a tím ztrátové spoje. Zrušeno nebo omezeno bez náhrady bude na 30 vlaků. Podle kraje mohou cestující v těchto případech většinou využít jiný spoj, a to s odstupem v řádu desítek minut. Nejvíc změn v kraji se bude týkat trati z Havlíčkova Brodu přes Jihlavu na hranice regionu.


Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).