Hlavní navigace

Den, kdy byl zrušen Facebook

19. 5. 2010

Sdílet

Zní to jako dobrý námět katastrofického filmu. Lidé z čista jasna ztrácejí spojení se svým virtuálním egem, bloumají opuštěností, bezprizorností a tmou. Facebook padl, přichází středověk.  Asi tak by si to představovali novináři ve své poslední leči na Facebook. Jak velké zlo je Facebook a způsobí jeho smrt rozpad euro-atlantické civilizace?

Zní to jako dobrý námět katastrofického filmu. Lidé z čista jasna ztrácejí spojení se svým virtuálním egem, bloumají opuštěností, bezprizorností a tmou. Facebook padl, přichází středověk. 

Asi tak by si to představovali novináři ve své poslední leči na Facebook. Jak velké zlo je Facebook a způsobí jeho smrt rozpad euro-atlantické civilizace?

Ještě před několika měsíci byl Facebook vynášen do nebe jako sociální sít zajišťující společnost osamělým, kontakt vycestovalým a nové podněty vyprahlým. Moderní novinář si neměl představit život bez účtu na Facebooku, díky němuž by mohl podchycovat nejnovější trendy a zájmy lidu. Volebních preferencí chtivý předvolební politik neměl existovat bez účtu na Facebooku, v němž by zvěstoval lidu důvody k jeho zvolení, protože takto přece zvítězil Barak Obama.

K tématu: Deset důvodů, proč opustit Facebook

„Po zralé úvaze jsem se rozhodl, že zruším účet na Facebooku. Chci vás vyzvat k tomu, abyste udělali totéž …“

A cožpak za takového stavu by si „obyčejný občan“ mohl dovolit jednat jinak? Zejména, když média masírují odhaleními, že dva miliony Čechů jsou již přítomny na Facebooku? Kdo jste vy, abyste stáli opodál?

Celý článek najdete na serveru Lupa.cz.

Vitalia je na Facebooku. Klikněte si.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).