Hlavní navigace

Další pravidelné trhy – tentokrát v Karlíně

25. 8. 2010

Sdílet

Najděte si FARMÁŘSKÝ TRH přímo vám na míru!  Karlínské farmářské trhy se budou od konce srpna konat každý týden. Není to ani deset let, kdy na Karlínském náměstí stály několik týdnů tři metry vody, ze kterých trčely staleté platany a do druhého patra zatopené obytné domy. Na osud Karlína jako průmyslové čtvrti s problematickou pověstí by tehdy nikdo nevsadil ani korunu. Jenomže, jak už to paradoxně bývá u lidí, co člověka nezabije, často ho posílí, platí zřejmě mnohonásobně o městské čtvrti.…

Najděte si FARMÁŘSKÝ TRH přímo vám na míru! 

Karlínské farmářské trhy se budou od konce srpna konat každý týden.

Není to ani deset let, kdy na Karlínském náměstí stály několik týdnů tři metry vody, ze kterých trčely staleté platany a do druhého patra zatopené obytné domy. Na osud Karlína jako průmyslové čtvrti s problematickou pověstí by tehdy nikdo nevsadil ani korunu. Jenomže, jak už to paradoxně bývá u lidí, co člověka nezabije, často ho posílí, platí zřejmě mnohonásobně o městské čtvrti. Karlín zažil neuvěřitelnou renesanci a právě teď dostává nový společenský impuls …

S ideou návratu ke středověkým trhům, které se konaly v okolí kostelů a nabízely nejen možnost kvalitního nákupu, ale i společenského kontaktu, bude 28. srpna 2010 před kostelem Sv. Cyrila a Metoděje v Karlíně zahájena nová tradice – každou sobotu se sem sjedou farmáři a malí zemědělci, aby tu od 7.30 do 14 hodin nabízeli garantované české a moravské, certifikované produkty.

Přehled trhů na celý týden najdete na Vitalia.cz vždy v pondělí.

Podoba trhů vychází z písemné ankety, kterou organizátoři uspořádali mezi návštěvníky pilotních trhů z 10. července.

Trhy nabídnou zboží podle sezony s tím, že každý trh bude mít své dominanty – v sobotu 28. srpna to např. budou okurky nakládačky a z ovoce především švestky a broskve.

Co s okurkami? Připravte si rychlokvašky

Už jste letos zavařovali okurky? Jestli ne, je správný čas. A když na to přijde, nemusíte k tomu mít ani oheň, teploměr a složitou směs koření; rychlokvašky jsou věrny svému jménu. 

Více o Karlínském trhu a podrobný sortiment: Karlínské farmářské trhy od konce srpna každý týden

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).