Hlavní navigace

Cyklisté, už jste se zapojili do naší soutěže?

15. 3. 2010

Sdílet

Minulý týden jsme vyhlásili soutěž o poukaz na cyklistický kurz – tedy dvanáct vyjížděk po bezpečných a zajímavých trasách v okolí hlavního města pod odborným vedením. Soutěžní otázka je možná lehce záludná, ale jistě znáte správnou odpověď. Ovšem pozor, na její zaslání máte už jen několik dnů!

Soutěž již byla ukončena! Kdo vyhrál?

Sportovní lékař MUDr. Tomáš Vrbica nám v jednom našem článku sdělil, že jedna orosená desítka cyklistovi spíše prospěje. „Pivo je hypotonické, obsahuje hořčiny, vitaminy, je studené a osvěžující a hlavně doplníte tekutiny a energii. Vypití jednoho desetistupňového piva by ani nemělo mít vliv na naše rozhodovací účinky nebo na pozornost.“ Jenže zákon mluví jinak a jízda na kole pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek může být dokonce trestným činem a s tím souvisí i naše soutěžní otázka:

Kdy cyklistovi hrozí postih za trestný čin?

  1. Jízda na kole se může stát trestným činem pouze v případě, kdy cyklista někoho zraní.
  2. Trestného činu se dopouští každý cyklista, který má v krvi jedno a více promile alkoholu.
Pivo kolo 2

Správnou odpověď nám posílejte mailem na adresu soutez@vitali­a.cz, nejpozději však do půlnoci 22. března 2010. Ze správných odpovědí vylosujeme jednoho výherce, který získá poukaz na dvanáct skupinových vyjížděk, neboli cycling bootcamp.

Nezapomeňte uvést své jméno a obec, které budou v případě výhry uveřejněny na stránkách společnosti Internet Info.

V rámci cyklistického bootcampu jsou připraveny vyjížďky na bezpečných a zajímavých trasách pod odborným vedením. Skupinové cyklistické tréninky jsou vhodné pro začínající nebo rekreační cyklisty. Koncipovány jsou jako zajímavé a dobrodružné výpravy za hranice města. Kromě toho, že si zlepšíte výkonnost a celkovou fyzičku, se také zdokonalíte v technice a získáte větší jistotu. Poznáte a zažijete si základní cyklistické návyky, naučíte se dávkovat zátěž. Na kole se naučíte správně sedět, šlapat, odpočívat i doplňovat energii. Dozvíte se také různé triky z techniky jízdy a z pohybu na kole v silničním provozu. Podmínkou účasti je cyklistická výbava a helma.

Soutěž vznikla ve spolupráci se společností BOOTCAMPS.

Foto: Ivana Dvorská

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).