Hlavní navigace

Čínská flétna pro děti – nebrat!

14. 10. 2010

Sdílet

Česká obchodní inspekce zjistila, že na trhu ČR je v nabídce pro spotřebitele výrobek, který představuje riziko pro uživatele a to zejména pro děti. Výskyt výrobku zjistili inspektoři inspektorátu České obchodní inspekce Plzeňského a Karlovarského a jedná se o vícebarevnou plastovou flétnu, která pochází z Číny.

Česká obchodní inspekce zjistila, že na trhu ČR je v nabídce pro spotřebitele výrobek, který představuje riziko pro uživatele a to zejména pro děti.

Výskyt výrobku zjistili inspektoři inspektorátu České obchodní inspekce Plzeňského a Karlovarského a jedná se o vícebarevnou plastovou flétnu, která pochází z Číny.


Autor: ČOI

Při běžném a předpokládaném způsobu užití výrobku je více než pravděpodobné, že nastane situace, při které může dojít k poškození zdraví. Hrozí nebezpečí spolknutí, vdechnutí a případně zadušení dítěte malými částmi. V náustku flétny je vložen snadno odnímatelný jazýček vydávající zvuk, který se celý vejde do válce pro malé části, čímž představuje vážné riziko pro malé děti, kteří ho lehce mohou vložit do úst.

Česká obchodní inspekce proto zakázala prodej uvedeného výrobku a následně distributor přijal opatření, na základě kterého stáhnul předmětný výrobek z trhu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).