Hlavní navigace

Vzali mě do klubu krásných: díky výstřihu a photoshopu

17. 2. 2011

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
Tak už vím, jaké to je stát se dívkou z „titulní stránky“. A taky vím, jaké triky se používají, aby ženy na fotkách byly dokonalé. Jenže chtějí vůbec muži umělé krásky?

Seběhlo se to takto: požádala mě kamarádka, šéfredaktorka jednoho dámského časopisu, jestli mohou zkusit dát mou civilní fotku na seznamku nejkrásnějších lidí světa. Kdo není krásný, ten se sem nedostane, a o vaší kráse se tu přitom demokraticky hlasuje napříč světadíly. Palec nahoru nebo dolů mohou dát všichni účastníci sdružení v seznamce.

O této elitě krásných na www.beautiful­people.com, jsme už psali:
Liga krásných

Vyvolení krásní z celého světa se tu chtějí seznamovat s dalšími krasavci a krasavicemi za účelem zplození nádherných dětí. Proč míchat geny krásných s těmi ošklivými, že?


Autor: Isifa.cz

Inu: zatetelila jsem se. Komu by neudělalo radost být považován jaksi apriori za krásného… „Jasně,“ stihla jsem radostně kývnout na nabídku kamarádky, dřív než dokončila větu. „…no Leni a po té civilní fotce tě krásně namalujeme, nastrojíme, nalíčíme, nasvítíme v ateliéru a uděláme z tebe opravdovou krasavici...“ dopověděla. Ticho na druhém konci linky bylo asi příliš výmluvné, a ženy chápou rychle.

Teda, ne že by jsi jako nebyla teď krásná, tak jako normálně krásná, teda hodně krásná, ale my potřebujeme sexy vampa, ale co to říkám, ne že by jsi nebyla sexy vamp, to ne...“ zaplétala se do toho čím dál víc.

Vysvobodila jsem ji. „No tak dobře, no…“ Přiznávám: lákalo mě zjistit, jak můžu vypadat, kdybych chtěla a kdybych se malovala a  měla kolem sebe tým profi vizážistů. Chtěla jsem vidět, jak se z toho ošklivého káčátka vyloupne labuť. Aspoň na pár hodin, prosím, Bože…

Stalo se. Prasklo na to pravda celé jedno středeční odpoledne, ale aspoň jsem si zažila, co prožívají celebrity. Chvíli jsem přemýšlela, jestli mám hru hrát se vším všudy a taky hvězdně a modelkovsky remcat, že „tuhle rtěnku teda fakt ne, kotě…“ a občas vyvřísknout: „Takovej svetřík? No to jste se teda zbláznili?! To by nenosil ani můj pes! Vždyť v tom vynikne můj faldík na břichu…“

Modelkovské manýry? Na to bohužel nemám…

Rychle jsem se naštěstí při pohledu dolů vzpamatovala, protože mému faldíku se nedá říkat zdrobnělinou. A rozhodla jsem se tiše mlčet, poslušně plnit pokyny, tedy otevírat a zavírat oči, šklebit pusu, natáčet hlavu, zatímco mi na tváři vizážistka nábožně tvořila „cosi“.

Ty kruhy pod očima jsou hrozný, to nevím jak zamaskovat, co s tou malou pusinkou? To je teda materiál, z toho sexy pusu neudělám, ani kdybych se rozkrájela...“ mumlala si se štětečky v puse umělkyně lidských tváří. 


Autor: SXC

Mně zatím tvář těžkla pod jednotlivými vrstvami make-upu, bolelo mě za krkem, od stálého natáčení hlavy dle pokynů a po dvou a půl hodinách bylo konečně hotovo. Výsledný produkt, který na mě vykoukl ze zrcadla,neměl s mou tváří nic společného. Byla to maska. „No samozřejmě na denní líčení to není, ale na večer do divadla nebo na párty takhle klidně můžete jít,“ odsekla mi vizážistka na můj zděšený výraz.

Na party? Do divadla? S touhle maskou? Nikdy! Ale nechtěla jsem jí kazit radost z práce, tak jsem si poslušně hrála dál na celebritu. A nechala se buzerovat pro změnu vizážistou.

Sexy oblečení, říkal jsem sexy! Copak tohle je výstřih? Hluboký sexy výstřih?“ bublal. „No, je největší jaký mám,“ bránila jsem se chabě. „A jak to sundáme z ramene? Tady musí laškovně koukat rameno! A ta podprsenka, ježišmarjá, to chce něco, co by dělalo brázdičku, žlábek, ty správné kopečky…

Hm, ale ty se nedají nosit, to je svěrací kazajka, já mám jen takové, které jsou pohodlné a dají se nosit…“ oponovala jsem čím dál tišeji. Nakonec jsme cosi aspoň trochu sexy vybrali. Další hodina pryč. A mohlo se jít konečně fotit.

Focení je dřina v nepřirozených pozicích

Povolit boky, poklesnout v kolenou, natočit doprava, ne celým tělem, jen od pasu nahoru. A nenarovnávej pořád ty nohy, musíš takhle sedět v kolenou,“ začal mě komandovat mě pro změnu fotograf a automaticky přešel na tykání.

Jen si to zkuste. Ten správný sexy postoj na fotkách totiž dělá tato pozice: poklesnete v kolenou, rukama si nenápadně podepřete obě prsa, aby byla výš a blíž k sobě, což vám udělá ten kýžený žlábek, jaký normálně mají jen prsa umělá, mírně se zakloníte dozadu a v pase pootočíte. Nohy pokrčené v kolenou dál zůstávají ve stejném směru. Hlava musí jít taky mírně do záklonu a na stranu. Pokud při tom neupadnete a vyloudíte sexy úsměv, je to správně.

Čtěte dále: O umělém poprsí…


Autor: SXC

Tak, a teď znovu, jen pohni jinak rukou. A jiný úsměv. Širší, menší, větší… Zuby ven. Nepadej, stůj pořádně, prsa ven, copak myslíš, že všechny ty krasavice mají fakt tak hezký prsa na fotkách? Houby, to je jen dobře nafocená fotka,“ vykřikoval fotograf.

Moment! Vlnka!“ vykřikoval v pravidelných intervalech, nejraději ve chvíli, kdy jsem ztuhla v krkolomné pozici a musela tak vydržet další dvě tři minuty, než přiběhla vizážistka a za pomoci hřebenu, kulmy a laku na vlasy poslušně vrátila neposlušnou vlnu na správné místo. A focení mohlo pokračovat.

Nechci vás unavovat. Ve výsledku na mě z fotek fakt koukala krásná sexy kočka. Akorát jsem to nebyla vůbec já. Byla to úplně cizí paní, která se mnou neměla nic společného. Obzvlášť když mi ještě grafik ve photoshopu na fotce uřízl kus tváře (asi se mu nezdála zcela souměrná). Akorát zapomněl dokreslit i ty chloupky, takže je přesně vidět, co kde umázl.

Koho chtějí muži: umělé krásky, nebo reálné ženy?

Ale asi všichni ti profesionálové věděli, co činí, protože spolek krasavců na beautifulpeople.com mě přijal mezi sebe. Tedy v mé „vylepšené“ podobě, civilní fotka neprošla. Zkrátka: fiktivní krása z barviček a kulmy, která zmizí po pár vteřinách sprchy, byla pro všechny důležitější než civilní tvář. A pravda – taky tu asi sehrál roli ten hluboký výstřih…

A tak by mě zajímalo: vážně muži touží po ženě, které se prsa nehnou ani o milimetr a je vidět, že ten žlábek mezi nimi je umělý? Vážně má šanci jen krasavice s hlubokým výstřihem, který útočí na první signální? A co pak, až se ráno vedle takové ženy probudí a zjistí, že ta včerejší večerní krasavice byla jen tuna make-upu a rtěnky, a že tato slečna je fakt někdo jiný?

Ptám se i proto, že fotograf na závěr focení sice spokojeně pomlaskával nad výslednými fotkami, ale stejně ucedil: "Nenamalovaná jsi mnohem hezčí… " Takže: touží být muži opravdu klamáni? A proč?! Copak vážně nechcete mít vedle sebe ženu, která se v pětatřiceti ráno probudí, pohodí hlavou, opláchne se studenou vodou a může ven, aniž by se jí někdo lekl?  

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je redaktorkou MF DNES.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).