Hlavní navigace

Chcete na pražský maraton? Přihlaste se, zájem je rekordní

14. 1. 2011

Sdílet

Společnost Prague International Marathon spol. s r.o. (PIM) oznámila, že registruje rekordní počty zájemců o účast v závodech PIM Běžeckého seriálu 2011. Společnost už ke konci roku 2010 obdržela pro oba hlavní závody Hervis 1/2Maraton Praha a Volkswagen Maraton Praha celkem přes 10 000 registrací.

Společnost Prague International Marathon spol. s r.o. (PIM) oznámila, že registruje rekordní počty zájemců o účast v závodech PIM Běžeckého seriálu 2011.

Společnost už ke konci roku 2010 obdržela pro oba hlavní závody Hervis 1/2Maraton Praha a Volkswagen Maraton Praha celkem přes 10 000 registrací.

PIM tímto vyzývá všechny běžce, kteří mají v plánu se závodů letos účastnit a ještě se nepřihlásili, aby si svoji účast zajistili dřívější registrací.

Přečtěte si: Zkuste si uběhnout maraton

Hervis 1/2Maraton Praha, který je prvním ze série závodů PIM Běžeckého seriálu 2011 a odstartuje v sobotu 2. dubna 2011, zaznamenal rekordní tempo příchozích registrací v posledních 5 dnech roku 2010, kdy PIM obdržela jednu přihlášku každé dvě a půl minuty.

Do individuálního či týmového závodu Hervis 1/2Maratonu Praha se zaregistrovalo celkem již přes 6 000 účastníků, což je skoro o 30 % více než tomu bylo ve stejném období minulý rok.

Registrace pro Volkswagen Maraton Praha, který bude odstartován 8. května 2011, také prokazují zvýšený zájem. Do dneška je přihlášeno skoro 4 000 běžců, což je o 20 % více než ve srovnatelném období minulý rok.

Jiří Nečásek, marketingový ředitel PIM, k tomu uvedl: „.Běžecké akce se celosvětově stávají čím dál více populární. Výjimkou není ani Evropa, kde se celkově pořádá už přes 500 maratonů a běžeckých akcí se účastní přes 80 milionů běžců. Věříme, že zvýšený počet příchozích registrací je přímý výsledek toho, že se běhání těší čím dál větší oblíbenosti jak v České republice, tak i po celém světě vůbec.“

Pro závod Grand Prix Praha, který je třetím z hlavních závodů PIM Běžeckého seriálu a pro který se musela v minulém ročníku uzavřít registrace dva týdny před samotným závodem z důvodu dosáhnutí kapacitního maxima, byla registrace do letošního ročníku otevřena 1. ledna 2011.

PIM také v blízké době otevře registrace do nesoutěžních závodů, které jsou součástí Volkswagen Maratonského víkendu.

Pro více informací navštivte www.pim.cz.

Čtěte dále: Maratonská turistika

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).