Hlavní navigace

VZP chystá kampaň proti srdeční příhodě

Sdílet

Iktus (cévní mozková příhoda, mozková mrtvice) může postihnout osoby v každém věku. V České republice ho prodělá každoročně na 30 tisíc osob, z toho třetina umírá a třetina zůstává trvale postižená. Informovala o tom agentura Pressweb. Chcete-li se dozvědět více o příznacích iktu a o tom, jak postupovat, pokud se u někoho projeví, máte možnost navštívit dny otevřených dveří neurologických oddělení v rámci kampaně „30 dnů pro prevenci a léčbu cévních mozkových příhod“.

Iktus (cévní mozková příhoda, mozková mrtvice) může postihnout osoby v každém věku. V České republice ho prodělá každoročně na 30 tisíc osob, z toho třetina umírá a třetina zůstává trvale postižená. Informovala o tom agentura Pressweb.

Chcete-li se dozvědět více o příznacích iktu a o tom, jak postupovat, pokud se u někoho projeví, máte možnost navštívit dny otevřených dveří neurologických oddělení v rámci kampaně „30 dnů pro prevenci a léčbu cévních mozkových příhod“.

Tato akce se koná od 28. dubna do 27. května 2009 v 31 nemoc­nicích po celé republice. Dnes o tom informovala Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR (VZP ČR).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).